SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Unutanları Halk Görüyor'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı ve yöneticileri, partili belediye başkanları Doğanyol ve Pütürge ilçelerini ziyaret ettiler, partililerle görüştüler.

Ziyaretlere ilişkin CHP'den yapılan açıklama "özetle" şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Malatya’nın ilçelerinde başlattığı “Büyük Buluşma” etkinliklerinin beşincisi Doğanyol’da yapıldı. 68 kişinin partiye üye olduğu toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, AKP iktidarının kendisine en çok oy verenleri en çok cezalandırdığını belirterek, Doğanyol’u buna örnek gösterdi. Ağbaba, ilçeden 2 milletvekiline sahip olduğu halde AKP iktidarının Doğanyol’u unuttuğunu söyledi.

CHP’nin “Doğanyol Buluşması” yağmur nedeniyle Doğanyol ilçe meydanındaki kıraathanede yapıldı. Etkinliğe, CHP İl Başkanı Veli Ağbaba’nın yanı sıra Eski Milletvekili Muharrem Kılıç, CHP İl Genel Meclisi (İGM) Grup Başkanı Mustafa Mengüç, İGM üyeleri Naki Düzova ve Vahap Altınok, Pütürge Belediye Başkanı Nejdet Ayaydın, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Kahraman, Hasançelebi Belediye Başkanı M. Şerif Yıldırım, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Eski Belediye Başkanları Cengiz Özdemir, Soysal Kekevi, Mustafa Çiçek, CHP İl Yöneticileri, İlçe Başkanları ve çok sayıda Doğanyollu katıldı.

“Doğanyol Buluşması”nda ilk sözü alan CHP Doğanyol İlçe Başkanı Şahin Öz, konukları selamladıktan sonra sözü Pütürge Belediye Başkanı Nejdet Ayaydın’a bıraktı. Sözlerine anayasa değişiklik paketini eleştirerek başlayan Ayaydın, “AKP anayasasını halka anlatacağız, AKP’nin iktidarı döneminde 2 milletvekilini Doğanyol ve Pütürge’den çıkarmasına rağmen, yapılan hizmetleri gördünüz. CHP’li belediyelerin yaptığı hizmetleri de gördünüz. Son anketlerde AKP’nin oylarının yüzde 28, CHP’nin oylarının ise yüzde 27 olması çok şeyi gösteriyor” dedi.

AKP iktidarı döneminde yapılan özelleştirmelerden sağlanan gelirlerin çarçur edildiğini belirten Ayayadın, “Halkımız 7 yıl uyutuldu. 2006-2007’de özelleştirmeden gelen paralar çarçur edildi, yandaşlara peşkeş çekildi. İhalelerde yolsuzluk yapıldı. Ama bizim belediye başkanlarımızın yaptığı hizmetler Malatya’da abide gibi durmaktadır. Bunu halkımız da görmektedir” diye konuştu.

Doğanyol ve Pütürge’nin yol sorununa da değinen Ayaydın, “Pütürge ile Doğanyol’u ortak ilgilendiren yolumuz var. Biz belediye olarak bu yolun önemli bir kısmını kendi imkanlarımızla yaptık. Aslanoğlu ve Ağbaba’nın büyük desteği oldu. Biz iktidardan hiçbir destek alamıyoruz. Her şeyi kendi imkanlarımızla yapıyoruz” dedi. Ayaydın, konuşmasının sonunda, Doğanyol gibi bir yerde bu katılımın CHP’nin çığ gibi büyüdüğünün göstergesi olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki seçimlerde CHP’nin tek başına iktidara geleceğinin müjdesi olduğunu kaydetti.

Ayaydın’ın ardından söz alan AKP Doğanyol Eski İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Geçgel’in AKP’ye yönelik eleştirileri dikkat çekti. Tarımın bitirildiğini belirten Geçgel, “Dünyanın en pahalı yakıtını kullanan üreticimiz artık üretemiyor” dedi.

Doğanyol’a CHP’nin önemli katkıları olduğunu belirten Geçgel, “Adliye teşkilatımızı CHP bize hediye etti, birileri geldi ‘Size gereği yok’ dedi ve geri aldı. Halkımız bunları unutmayacaktır, halkımız bunları görmektedir. Doğanyol’da feodal yapı henüz kırılamadı, ama kimsenin oyu kimsenin tekelinde değildir” dedi.

Doğanyol’un bir çıkmaz sokak olduğunu kaydeden Mustafa Geçgel, şöyle devam etti: “Doğanyol’u çıkmaz sokaktan kurtaramadılar. İl tipi sağlık ocağı yapılmıştı, bugün üzülerek söylüyorum bu kapatıldı. En yakın sağlık kuruluşumuz Pütürge ilçemizin devlet hastanesi. Oraya gitmek zorunda kalıyoruz. 40 kilometre yol gidiyoruz. Bir enjeksiyon için 40 kilometre yol gidip geliyoruz. Kendilerini unutanları halkımız çok iyi görüyor.”

Daha sonra söz alan CHP Eski Milletvekili Muharrem Kılıç da AKP hükümetini eleştirerek, şunları söyledi: “AKP iktidarı 8 yıldır bu insanları en dip noktalara soktu. Açlığı artırdı, yokluğu artırdı, işsizliği artırdı. Tarımı, hayvancılığı, esnafı sanayiciyi bitirdi. Malatya’da dev gibi tesisleri, Sümerbank’ı, Tekel Fabrikasını, Şeker Fabrikasını yok ettiler, bitirdiler. Geçmişte Sıtmapınarı semti, Malatya’nın en gözde semtiydi. Oradaki esnaflar yer bulabilmek için yarışıyorlardı. Ama şu anda orası öldü. Oraya bir alışveriş merkezi yaptılar. Şimdi bir tane de Malatya’nın doğusuna yapmayı düşünüyorlar. Bunlar insanları doyurmuyor. AKP iktidarı sadece rant sahiplerini düşünüyor; işçiyi, köylüyü, esnafı düşünmüyor.”

Doğanyol Buluşması’nda son olarak konuşan İl Başkanı Veli Ağbaba ise il yönetimine geldiklerinde CHP’nin Doğanyol’da bir ilçe binasının olmadığını, bugün ilçe binasının açılışını yapacaklarını belirterek sözlerine başladı.

BÜYÜK BULUŞMALAR CHP’Yİ GÜÇLENDİRİYOR

“Büyük Buluşma”ların Malatya’da partiye büyük bir güç kattığını anlatan Ağbaba, “Bu beşinci büyük buluşmamız. Akçadağ, Yazıhan, Yakınca ve Göçer buluşmalarını gerçekleştirdikten sonra bugün buradayız. Yaptığımız bütün çalışmaları Malatya kamuoyu izliyor, takdir ediyor. Özellikle geçen hafta yaptığımız büyük Göçer Buluşması sadece Malatya’da değil Türkiye’nin dört bir yanından takdirle karşılandı. Biz her zaman önce insan diyoruz. Bakın büyük buluşmalarda hep beraberiz. Belediye başkanlarımız, eski yöneticilerimiz, partililerimizle, halkımızla hep beraber, tek yumruğuz” ifadelerini kaydetti.

Sosyal demokrat belediyeciliğin başarılarını anlatan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, Pütürge ilçesini örnek göstererek, şunları söyledi: “Örneği çok uzakta değil, buradan 40 kilometre uzakta, 7 yıl önce bir köy vardı. Ama herkes hayretle izledi ve gördü ki 7 yılda çağdaş bir kent yaratıldı. Sosyal demokrat anlayış çağdaş bir kent yarattı. Yok olan bir yer, şimdi Malatya’nın örnek ilçelerinden birisi oldu. Bu sosyal demokrat belediyecilik anlayışına sahip olan Nejdet Ayaydın’ın başarısıydı.”

Ağbaba, Doğanyolluların sosyal demokrat belediyecilik anlayışını görmelerini isteyerek, “Biz hiçbir devlet desteği almadan yapıyoruz bu çalışmaları. Devletten baskı görüyoruz üstelik. Geçenlerde Hasançelebi Belediye Başkanı söyledi; ‘Hiçbir dönem olmadığı kadar baskı görüyoruz’ dedi. Ama tüm bunlara rağmen CHP’li belediyeler çalışmalarını artırarak sürdürüyor” dedi.

CHP’nin iktidarda olduğu dönemde Doğanyol’a yapılan yatırımlara değinen Ağbaba, şöyle devam etti: “CHP’nin iktidar olduğu kısa bir dönemde buraya adliye binası getirdik, buradaki insanların sorunlarını çözmeye çalıştık. Şimdi Doğanyol’da eczane yok, banka yok, sağlık ocağı çalışmıyor, yolu kötü. Burada insanlar niye yaşasın? 5 bin 400 olan nüfus tabiî ki bin 700’e düşer. Böyle devam ederse yarın bu nüfusu da bulamazsınız. Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki AKP en çok oy aldığı yeri en çok cezalandırıyor. Doğanyol iki dönemden beri AKP’ye en çok oy veren ilçelerin başında geliyor ve en çok cezalandırılan ilçelerin de başında geliyor. Burası bir çıkmaz sokak, bu çıkmaz sokaktan kurtulabilmek için CHP’ye destek vermenizi istiyorum.”

Ağbaba’nın konuşmasının ardından CHP’ye üye olan 68 kişiye törenle rozet takıldı. Rozet töreninde, daha önceki yıllarda AKP ve Saadet Partisi’ne oy verdiğini söyleyen bazı kişilerin de CHP’ye katılması dikkat çekti.

“Doğanyol Buluşması”nın ardından Pütürge ilçesine gelen CHP İl Başkanı Veli Ağbaba ve beraberindekiler, Pütürge Belediye Başkanı Nejdet Ayaydın tarafından karşılandı. İlçede esnafları tek tek gezerek sorunlarını dinleyen Ağbaba, Pütürge’de belediye tarafından yapılan hizmetleri de yerinde inceledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız