SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Unutmuştum'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 28 Şubat'ın yıl dönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, "Doğrusu, gazeteciler sormasa, ben hatırlamayacaktım bile. Bin yıl sürecek denen şeyi işte 10 yıl sonra unutmuş olduk. Unutmamız da lazım. Türkiye'nin artık geçmişine bakmaması lazım, geleceğe bakması lazım" dedi.

Malatya'da 2 günden beri çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AKP Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katıldı. Bakan Yılmaz, salona girişinde gazetecilerin 28 Şubat ile ilgili sorusuna, "Türkiye, dünyada çok farklı bir konumda, söz sahibi bir konumda. Hiç kimsenin bu saatten sonra halkın iradesinin dışında farklı arayışlarda olmaması lazım" dedi.

AKP'nin toplantısında konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Demokrasi, 10 yıl 20 yıl önce lüks olarak görelebilirdi. Fakat bugünün dünyasında artık demokrasi olmazsa olmaz bir konuma gelmiş durumdadır. Demokrasi aynı zamanda insanların aşı ve işiyle de alakalı bir duruma gelmiştir. Demokrasisi gelişmeyen ülkeler dünyada itibar göremiyor. Demokratik standartlar anlamında ülkeler belli bir seviyeye gelmedikleri sürece bir yerleri yarım kalıyor ve ikinci sınıf ülke oluyorlar. Dünyada itibarlı bir ülke
olmak istiyorsak, mutlaka ve mutlaka demokrasi standartlarımızı en iyi seviyeye çıkartmamız gerekiyor" dedi.

"MÜDAHALE DÖNEMLERİ, KAYNAKLARIN ÇARCUR EDİLDİĞİ DÖNEMLERDİR"
"Milli birlİk ve kardeşliği ihtiyacımız var. Devlet ile milletimizi daha çok kaynaştırmamız gerekiyor. Değişik düşüncedeki insanları ortak hedef için biraraya getirmemiz gerekiyor" diyen Yılmaz, "Demokrasiye yapılan müdahaleler doğrudan olsun, dolaylı şekillerde olsun, hangi şekilde müdahale edilirse edilsin, domakrasiye yapılan müdahalelerin bu halka bir faydası yok, bu ekonomiye bir faydası yok. Bu ülkenin dünyadaki itibarına bir faydası yok. Tam tersine bu müdahaleler Türkiyemizin dünyadaki itibarina da gölge düşürür, halkımızın menfaatlerinede gölge düşürür, ekonomimizin gelişmesine engel olur. 28 Şubat'tan çok kısa bir süre sonra 2001 krizini yaşamamız acaba bir tesadüf mü? Bunu bir düşünmek lazım. Demokrasiye yapılan müdahaleler, şeffaflığın ortadan kaldırıldığı ortamlar, kapalı ortamların oluşturulduğu dönemler, aynı zamanda kaynakların da çarcur edildiği, kaynakların olmayacak yerlere yönlendirildiği, halka hizmet etmek yerine, belli kesimlere hizmet etmeye dönük olarak yönlendirildiği dönemlerdir" şeklinde konuştu.

"BEN UNUTMUŞTUM"
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Doğrusu, gazeteciler sormasa, ben hatırlamayacaktım bile. Bin yıl sürecek denen şeyi işte 10 yıl sonra unutmuş olduk. Unutmamız da lazım. Türkiye'nin artık geçmişine bakmaması lazım, geleceğe bakması lazım. Geleceğe emin adımlarla yürümesi lazım. Bu yönden de gerçekten her şey sahibiz. Genç nüfusumuz var, eşsiz bir coğrafyamız var. Derin bir kültürel birikimimiz var, tarihimiz var. Bütün bu değerlerimizle birlikte Türkiye, çok daha iyi yere, çok daha iyi noktalara
yürüyecektir" dedi.

Bakan Yılmaz'a AKP İl Başkanı Mustafa Şahin tarafından kayısı hediye edilirken, toplantıya AKP Malatya Miletvekilleri Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile partili ilçe ve belde belediye başkanları, parti teşkilat yöneticileri, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve İl Genel Meclisi üyeleri ile partililer katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız