SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Unutulmuştu, Açılacak..'

A- A+ PAYLAŞ

Temeli 17 yıl önce atılan Malatya İnönü Üniversitesi Camii'nin biten bölümünde Ramazan ayında ibadet yapılabilecek.

Malatya İnönü Üniversitesi yerleşkesi alanında adına kurulan dernek tarafından bağış yoluyla yapımına 1993 yılında başlanılan İnönü Üniversitesi Cami ve Kültür Merkezi inşaatı yeniden hız kazanıyor. Caminin biten bir bölümünün ibadete açılması için çalışmalar yeniden başlatıldı. Bu kapsamda camide Ramazan ayında ibadet yapılması için inşaatın biten bir bölümü hazırlanıyor.

İnönü Üniversitesi eski rektörü ve şu anda Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu döneminde inşaatı duran caminin yeniden kamuoyu gündemine gelmesi için Malatya İnönü Üniversitesi Camiini Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından bir kermes düzenlendi.

Kermese İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı, Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe, dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık bir topululuk katıldı.

Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe, "1993 yılında temeli atılan ve Malatyalı önde gelen insanların katkı sunduğu caminin bir bölümünün Ramazan ayında ibadete açılmasından dolayı mutluluk içindeyiz" dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı da, "17 yıl önce temeli atılan bir camimiz vardı, çok çeşitli badireler atlattı ve çeşitli sebeplerden dolayı inşaatı bitirilemedi. Yeniden bu camiyi faaliyete geçirmeye karar verdik. Ramazan ayında ibadete açılacak. 17 yıl önce temeli atıldığı için bu cami unutulmuştu" ifadesini kaydetti.

Bu arada, İnönü Üniversitesi yerleşkesinde Turgut Özal Tıp Merkezi'ni arka kısmındaki arazide inşaat çalışması yeniden başlatılan İnönü Üniversitesi Camii'ne hayırseverlerin bağışta bulunmasının beklendiği ifade edildi.

Caminin Ankara'daki Kocetepe Camii statüsünde olacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız