SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Unutursak Mağlup Oluruz"

0
Güncellendi - 2017-03-29 00:39:01
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenip, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Peygamberler Şehri Kudüs” konulu konferans ile “Kudüs” temalı bilgi, kültür ve sanat yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin takdim edildiği özel program büyük ilgi gördü.

Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda düzenlenen konferans ile ödül törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Öğretim Üyeleri, Akademisyenler, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Sivil Toplum ve Meslek Örgütlerinin Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

DERECEYE GİREN ESERLER SERGİLENDİ

Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “ Peygamberler Şehri Kudüs” temalı Kültür, Sanat ve Bilgi Yarışmasının resim ve karikatür dalında dereceye giren eserler, Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında sergilendi. Rektör Kızılay ile Belediye Başkanı Polat, eserleri yakından incelerken, vatandaşlarda dereceye giren eserlerin önünde fotoğraf çektirdiler.

POLAT, “KUDÜS, GÖNÜL DÜNYAMIZDA ÇOK ÖZEL BİR YERE SAHİP”

Yeşilyurt Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Ahmet Berber’in Kudüs ziyareti sırasında çektiği fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisinden sonra etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Kudüs, bizim aşkımız, sevdamızdır. Gönül dünyamızda çok özel bir yere sahiptir” dedi.

Başkan Polat, “Kudüs bizim için başka bir lezzet, başka bir tat, bambaşka bir aşktır. Müslümanlar Mescid-i Nebeviyi, Kabetullah’ı ziyaret ediyor, el üstüne tutuyor, bu çok kutsal bir davranıştır. Mescidi Aksa Arapça’da uzak diyar anlamına geliyor. Sanki Müslümanların gönüllerinde biraz daha uzaklaşmış, uzak diyarlara gitmiştir. O yüzden Mescid-i Aksa hazin ve ağlamaklı bir şekilde bütün ümmete oradan bakıyor. Tarih bilincimizin çok iyi olmadığı müddetçe ayakta durma şansımız olmaz. Tarihte nice savaşlar, mücadeleler olmuştur ama savaşta galip gelenler yenilenleri kültür emperyalizmiyle geçmişiyle bağlarını kesiyor. Bir milletin tarihi geçmişiyle arasındaki bağını keserseniz o milletin yaşama ümidi kalmaz. Bu tip uygulamaları sürekli yapan batı’lı emperyalistler geçmişle bağlantımızı koparmak adına çok net tavır almışlar. Osmanlı İmparatorluğu 1917 yılında Kudüs’e zarar gelmesin diye o kutsal toprakları barış anlaşması çerçevesinde bırakmak durumunda kalmıştır. 100 yıl öncesinde Kudüs bizim bir eyaletimizken bugün sorsanız Kudüs çok uzak gelir. Tarih şuurumuzun çok iyi olması gerekiyor” dedi.

POLAT, “KUDÜS’ÜN ANLAŞILMASI, TANITILMASI VE İNCELENMESİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Kudüs ve Filistin’in yakından tanınması için yarışmalar ile geziler düzenlediklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Polat, “Geçtiğimiz yıldan itibaren Kudüs’ün özellikle gençlerimiz tarafından yakından tanınması, araştırılması, o tarihi yerlerin bizim için ne kadar önem arz ettiğini ortaya koymak adına Kudüs temalı yarışmalar düzenliyoruz. Dereceye girenleri Kudüs ziyaretiyle ödüllendiriyoruz. Bu yılda İnönü Üniversitemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa kültür, sanat ve bilgi yarışması düzenledik. Yarışmaya katılım gösteren herkes bizim için kıymetlidir. Yarışmalara destek veren İnönü Üniversitesi Rektörümüze, Milli Eğitim Müdürlüğüme ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Yarışma sonunda İnönü Üniversitesi ile ilçe sınırlarımızdaki okullardaki öğretmen ve öğrencilerden oluşan 24 kişinin yanı sıra Yeşilyurt Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünden yöneticilerden oluşan 44 kişiyi Kudüs’e götüreceğiz. Amacımız; Kudüs bilincinin gelişmesidir. Bu güzelliği bize yaşatan Cenab-ı Allah’a hamdolsun” diye konuştu.

"TEK İSTEĞİMİZ; O KUTSAL MEKÂNLARIN YENİDEN ESKİ REFAH VE MUTLULUK DÖNEMİNE KAVUŞMASIDIR”

Kudüs ve Filistin’in Peygamberler şehri olduğunu ifade eden İ.Ü.Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise “Bu kutsal diyarların birçok şehrinde Peygamberlerimiz yaşamış ve dini görevlerini yerine getirmiştir. Kudüs, Mescid-i Aksa bizim için çok değerlidir. Filistin ve Kudüs’teki Müslümanlar 100 yıldır büyük ızdıraplar çekmektedir. Tek isteğimiz; o kutsal mekânların yeniden eski refah ve mutluluk dönemine kavuşması, Müslümanların rahat bir şekilde Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yapmasıdır. İslam dünyasının da bu şartları sağlamak için el birliği yapması artık zorunlu hale gelmiştir. Konferansımızda bizi yalnız bırakmayan Prof. Dr. Adnan Demircan’a, Kudüs temalı yarışmanın düzenlenmesinde büyük emek sarf eden Yeşilyurt Belediye Başkanımıza, İlahiyat Fakültesi Dekanlığımıza, emeği geçenlere ve yarışmalara katılan öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

REHBER BIÇKIOĞLU, “KUDÜS BİR AKİDEDİR, BİR İMANDIR, BİZİM TARİHİMİZDİR”

Uzun yıllardır Kudüs’e gezileri düzenleyen ve kutsal diyarları en ince ayrıntısına kadar inceleyen Kudüs Rehberi Musa Bıçkıoğlu, “Kudüs bir akidedir, bir imandır, bizim tarihimizdir. Malatya’da düzenlenen bu konferansı ve ödül törenini takdirle karşılıyorum. Kudüs’ü marjinalleştiren bizleriz. Kudüs’ü şiir, edebiyat, resim ve kültürel alanlara taşımak gerekiyor. Bu açıdan baktığımız zaman Kudüs’ü anlamak ve tanımak için konferanslar, yarışmalar ve geziler düzenleyen başta Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve diğer kurumlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PROF. DR. DEMİRCAN, “BATI DÜNYASININ GİRDİĞİ YERDE KAN VE GÖZYAŞI EKSİK OLMAZ”

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan, Batı dünyasının girdiği, el sürdüğü her yerde kan ve gözyaşının eksik olmadığını ifade etti.

Kudüs ve Filistin’in İslam dünyasındaki yeri ve konumu üzerine hazırladığı bilgileri davetlilerle paylaşan Prof. Dr. Adnan Demircan, “Batı dünyası nerede varsa orada huzursuzluk, sömürü, kan ve gözyaşı vardır. İnsanların geleceğini karartan, insanları yok eden bir medeniyetle karşı karşıyayız. Batı medeniyeti hep üstten bakar, sizi yok eder ve yok sayar. Oysaki İslam Medeniyeti kardeşliktir, yaşatır, geliştirir, geleceğe taşır. Kudüs’ü Müslümanlar iki kere feth ettiler. Her ikisinde de oradaki mekânları yaşatarak geleceğe taşıdılar. İnşallah üçüncü kez feth etmeleri çok yakındır. Tarihimizi çok iyi bilmezsek, tarihimizle çok iyi bağ kuramazsak Kudüs’ü anlayamayız. Bu sadece duygusal bir bağ değildir, bunun dini ve tarihsel boyutları vardır. Bu önemli ayrıntıları ihmal etmeden hep birlikte anlamak, idrak etmek zorundayız. Kudüs’ü unutursak mağlup oluruz” dedi.

PROF. DR. DEMİRCAN, “KUDÜS İLELEBET BİZİMDİR”

Kudüs’ü anlamak için tarihin çok iyi bilinmesi gerektiğinden bahseden Prof. Dr. Adnan Demircan, “Kudüs ile Malatya arasında kurulan bağı çok iyi anlamak gerekiyor.  Eğer Kudüs’ün öneminin farkında olmaz isek emin olun Malatya’yı kaybederiz. Malatya’ya sahip olabilmek için bu medeniyetin evlatları olarak Kudüs’e sahip çıkmak zorundayız. Kudüs’ü 1917 yılında kaybettik ancak ilelebet yine bizimdir.1099’da yine kaybetmiştik ancak 1187’de yine gittik bir Miraç Kandilinde orada namaz kıldık ve orayı yeniden ihya ettik. Kudüs’ü yeniden feth etmeyi Rabbim bizlere nasip etsin, inşallah yaşarken görürüz. Biz yok etmeye değil, diğer dinlerinde Kudüs’e olan bağlarını yaşatmaya gideriz. Biz yaşatan bir medeniyet anlayışına sahibiz. Batı öncelikle gittiği yerlerde kültürü, değerleri bir nevi tarihi yok ediyor. Yereldeki tarihi yok eder kendi medeniyetini dayatır. Kendi kurguladığı tarihle insanların dünyaya bakmasına sebep olur. Müslümanların dünya medeniyetine getirdiği güzellikleri anlatmaz, 1.Haçlı Seferinde Kudüs’te öldürdükleri yüz binlerce insanı, Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi ayrımı yapmaksızın nasıl katlettiklerini anlatmazlar. Batı, Müslümanları barbar ve cahil göstermek için elinden geleni tarihte yaptı şimdide yapıyor” dedi.

PROF. DR. DEMİRCAN, “BATI DÜNYASI İŞGALCİ İSRAİL’İN ARKASINDA DURUYOR”

Prof. Dr. Demircan konuşmasının sonunda, “Kudüs 1917 yılından itibaren batı oyunlarıyla Yahudi devleti ve Yahudilerin merkezi haline getirildi. Müslümanlar olayın farkına vardıklarında iş işten geçmişti.1917 ile 1948 arasında İngilizlerin yönetiminde olan Kudüs o yıllar arasında Yahudiler için hazırlandı.1948’ten bugüne kadar bütün uluslar arası anlaşmaya rağmen batı dünyası İsrail’in işgalci kimliğinin arkasında durmaktadır. BM’nin İsrail’i işgalci gösteren kararlarına rağmen 1980 yılında İsrail Devleti Kudüs’ü ebedi başkentleri olarak ilan ettiler. İnşallah bu kararları ve amaçları yok olacaktır. Yahudileri orada yaşatmak, Müslümanların gücünü parçalatmak için planlar devam ediyor. Suriye’de ve Mısır’da yaşananlar ortada. Müslüman halkların iradesinin siyasete yansıması istenmiyor, darbeler yapılıyor, darbeciler destekleniyor. Bunu yapanlar batı kimliğiyle hareket ediyor” diye konuştu.

1 saate yakın süren konferansın ardından İ.Ü.Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Prof.Dr. Adnan Demircan’a günün anısına tablo ve kayısı paketi hediye ettiler.

 “PEYGAMBERLER ŞEHRİ KUDÜSÜ ANLAMAK” KONULU YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

İlgi ve katılım yüksek olduğu konferansın sonunda Yeşilyurt Belediyesi, Malatya İnönü Üniversitesi ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen “Peygamberler Şehri Kudüs’ü Anlamak” konulu bilgi, kültür ve sanat yarışmasında dereceye giren öğretmenler ve öğrenciler açıklandı. Dereceye girenlerin ödülleri Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışmalarda dereceye giren 44 kişi, Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenecek Kudüs ziyaretindeki heyette yer alacaklar.

“KADIN YAZARLARDAN HİKAYE”YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI

Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen “Kadın Yazarlardan Hikâyeler” yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yapılan değerlendirmelerin ardından birinciliği “Yastığımda Diken Dalları” eseriyle Döndü Şaşma kazanırken, ikinci “Ya Nasip” eseriyle Gül Murat, üçüncü ise Leyla” isimli eseriyle Pınar Kahya oldu. Dereceye girenlerin ödülleri Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu tarafından takdim edildi.

“Peygamberler Şehri Kudüs’ü Anlamak” konulu Öğretmenler Arası Kudüs Temalı Şiir, Mektup, Deneme Ve Karikatür Yarışmasında Dereceye Girenler

Şiir Alanında Dereceye Giren Eserler

1.İdris Araz-Kudüs Ah Kudüs-Sümer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

2.Ergün Taşcı-İntizar Ve Vuslat-Bostanbaşı İlkokulu

Mektup Alanında Dereceye Giren Eserler

1.Yunus Laçin-İlk Göz Ağrım Mescidi Aksa-Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi

2.Nilüfer Aktaş-Sevgili Kudüsüm-Hacı İbrahim Işık İlkokulu

Resim Ve Karikatür Alanında Dereceye Giren Eserler

1.İsmail Tokdemir-Gazi İlkokulu

2.Nevzat Bozdemir-A.Kadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

3.Levent Akça- A.Kadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

4.Özlem Dağ-Osman Hulusi Ateş A.İmam Hatip Lisesi

Kudüs Temalı Bilgi Yarışması

1.Hümeyra Çakmak-Sadrettin Konevi A.İmam Hatip Lisesi

2.İbrahim Ceylan-Battalgazi Rahmi Akıncı Ortakolu

3.Şule Taşgıt-Yeşilyurt Tevfik İleri Ortaokulu

4.Ömer Sağır- Sadrettin Konevi A.İmam Hatip Lisesi

Öğrenciler Arası Kudüs Bilgi Yarışması

1.H.Bayram Samsa- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

2.Betül Onat- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

3.Ayşe Ayhan- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

4.Şadiye Tamer- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

5.Mustafa Burak Ercan- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

6.Fahrettin Daşkıran- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

Sanat Yarışması

1.Emrah Çetinkaya- İ.Ü.Güzel Sanatlar Fak.

2.Fatma Nur Yıldırım-Bozok Ü.İlahiyet Fak.

3.Eylül Doğan-İ.Ü.Eğitim Fak.

Jüri Özel Ödülü

1.Selma Taylan- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

2.Mustafa Olt-İ.Ü.Güzel Sanatlar Fak.

Şiir-Mektup Yarışması

1.Zeynep Güler- İ.Ü.Eğitim Fak.

2.İbrahim Şaşma- Açıköğretim Fak.Sağlık Kur.

3.Büşra Çelik- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

Özel ödül

1.Rahime Kübra Yakar- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

2.Zehra Elarslan- İ.Ü.İlahiyat Fakültesi

1.Fatma Yıldırım-Sadrettin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi

2.Mahmutcan İlhan-Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi

3.Murat Yıldırım-Beydağı Anaolu Lisesi

Mektup Yarışması

1.Esra Nur Emre-Org.Eşref Bitlis Anadolu Lisesi

2.Fatmanur Biler- Kernek Anadolu Lisesi

3.Hacer Yeşil- Org.Eşref Bitlis Anadolu Lisesi

Karikatür Yarışması

1.Mehmet Çelik- A.Kadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

2.Erdem Baytemur- A.Kadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

3.Aleyna Yangil- A.Kadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

Resim Yarışması

1.Seyit Ahmet Çobanyıldız- A.Kadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

2.Furkan Yardım- A.Kadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

3.Cansu Yıldırak- A.Kadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız