SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üreme Sağlığı' Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇS-AP) Üreme Sağlığı Eğitimi başladı.

Türkiye'de 12 ilde bulunan Üreme Sağlığı Bölge Eğitim Merkezlerinden birinin bulunduğu Malatya'da 13. tur üreme sağlığı eğitimlerinin başlaması nedeniyle bir program düzenlendi. 10-28 Kasım 2008 tarihleri arasında Sağlık Müdürlüğü AÇS-AP eğitim merkezi toplantı salonunda 13.tur Üreme Sağlığı Eğitimi'nin açılış konuşmasını yapan Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, beş ana modülden oluşan üç haftalık hizmet içi eğitimde toplam 15 sağlık personeline Üreme Sağlığı, Aile Planlaması, Güvenli Annelik, Cinsel Sağlık, Üreme Sağlığı ve gençlere yönelik cinsel sağlık konularında bilgiler verilerek bölgelerindeki halka ulaşmalarının hedeflendiğini bildirdi. Bayram Zengin, sağlık personelinin görevinin ne kadar önemli olduğunu, insan sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayarak, sağlıklı nesillerin yetişmesinin bir ölçüde de sağlık çalışanlarına bağlı olduğunu söyledi.

Zengin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlimiz AÇS-AP eğitim merkezinde yürütülen bu program kapsamında güvenli annelik ve acil obstetrik bakım, aile planlaması, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, HIV/ AİDS, genç dostu üreme sağlığı hizmetleri ve iletişim teknikleri, danışmanlık konusunda sağlık personeline eğitim verilmesi ve hizmetin halka arzı hedeflenmiştir. Merkezimiz, aynı zamanda Türkiye üreme sağlığı programı kapsamında, tüm Türkiye 'deki mevcut 12 üreme sağlığı bölge eğitim merkezinden (ÜSBEM) biri olarak seçilmiştir. 28.06.2006 tarihinden itibaren sağlık personeline Inter aktif eğitim yöntemi ile hizmet içi eğitimlere başlanmıştır. Ekim 2008 itibariyle 166 katılımcı eğitimi başarıyla tamamlamış, çevre illerden gelen katılımcılarında yer aldığı bu kişilerin arasından 29 katılımcı eğitimci olarak yetiştirilmiş ve sertifikalarını almışlardır. Katılımcıların bu almış oldukları eğitimlerle halkın; hizmet kullanımının yaygınlığının ve kapsamının artırılması, hizmetlere ulaşabilirliğin artırılması, üreme sağlığı göstergelerinde bölgeler arası, yerleşim yerleri arası farklılıkların en aza indirilmesi, hizmet kalitesinin artırılması, Ergenlik döneminde üreme sağlığı / cinsel sağlık bilincinin güçlendirilmesi, sivil toplum kuruluşu projeleri desteklenerek toplum düzeyinde bilgilendirme ve üreme sağlığı hizmetlerine talebin canlandırılması beklenen sonuçlardır. "

Eğitim seminerinin 28 Kasım tarihinde tamamlanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız