SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üretenlere Destek Olacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:45:28
A- A+ PAYLAŞ

Vatan Partisi Malatya milletvekili adayları, 7 Haziran genel seçimlerine yönelik propaganda gezilerini sürdürüyor.

Vatan Partisi adaylarının Gölpınar'a yaptıkları geziye ilişkin basın bülteni şöyle:

"Vatan Partisi Malatya il örgütü seçimlere bütün kadrolarını seferber ederek başladı. Vatan Partisi yöneticileri bir taraftan basın kurumlarını ziyaret ederek, programlarını anlatırken, diğer taraftan köylülerin ve üreticilerin sorunlarına koşuyorlar. 

Giden sene olduğu gibi bu senede Malatya Kayısı üreticisi kan ağlıyor. Çünkü yine kayısısını don vurdu ve bütün emekleri yine karşılıksız kaldı. Ürünün karşılığını alamayan kayısı üreticisi çaresiz ve bir çözüm beklemektedir. Zaten hükümetten umudunu kesmişler. Nasıl bir çözüm bulacaklarını kendilerini ziyaret eden Vatan Partisi yönetici ve milletvekili adayları ile birlikte çözüm arıyorlar.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gölpınar köyü (mahallesi) kayısılarını don vurmuş. Köylüler çareyi ise Vatan Partisinin ziyareti ile bir çare bulunmasını istiyorlar. Vatan Partisi İl Başkanı Arif Doğan, Milletvekili adayı Adnan Türkkan, Abdullah Işıklıgil, Melek Doğan, Şerif Yiğit köyü ziyaret ettiler. Köylüler Vatan Partisini sıcak karşıladılar. Birlikte çay içtiler ve don vuran kayısı tarlalarını gezdiler. Kayısının anavatanı olan Malatya’da kayısının bitme noktasına gelmesinin nasıl önlenir, yeniden kayısı üreticisi üretim yapacak gibi sorunlar konuşuldu.

Gölpınar köylüleri Vatan Partisi milletvekili adaylarını son derece sıcak karşıladıkları gibi uğurlama ise daha içiten ve sıcak oldu. Sanki kırk yıllık insanlar gibi birbirine sarılarak ve yeniden buluşmak üzeri ayrıldılar.

Gölpınar köylülerinin sorunları bir değil ki, AKP’ye oy vermedikleri için cezalandırılmış. Sağlık ocağında doktor hemşire yoktur, elektrik direkleri dökülüyor ve direkler iplerle yıkılmasın diye ağaçlara bağlanmış, yollar dersen köstebek yuvası gibi olmuş.

Köylüler eskiden, tütün, pancar, haşhaş ektikleri dönemleri iç geçirerek anlatıyorlar. Bütün bunlar hükümetler tarafından yasaklandı. Kayısı ise don vurdu. Aç kaldık, perişan olduk. Bunun bir çözümü olmalı diyorlar.

TORUNMA BİR TEK KAYISI BİLE VEREMEDİM.

Vatan Partisi Milletvekili adayları önce köylülerin sorunlarını dinliyorlar, daha sonra ise Vatan Partisinin çözümlerini anlatıyorlar. Vatan Partisi iktidarında bir tek köylü aç kalmayacak diyorlar, bir tek üretici perişan olmayacağının garantisini veriyorlar.

Gölpınar köyü eski muhtarı Hızır Aksa, kayısı bahçelerini gezerken, bakın diyor ve elleri ile kayısı yapraklarını okşarcasına, “torunum İstanbul’dan bize geldi,  bir tek kayısı bile veremedim. En üst dallarda birkaç tane tutmuş, kayısıyı don vurdu.”  Kayısının üç yıldır tutmadığından ve başka gelirlerinin olmadığından ötürü çok zor durumda kalmışlar. Aksa “ Pancar, tütün yasaklandı bir tek kayısı kaldı. Başka gelirimiz yok ve mağdur durumdayız.” Hasan Hüseyin Bektaş söze başlıyor. “Bizim tek geçim kaynağımız kayısı oda gitti. Sigortacılar geldi ve baktılar. Yüzde doksan kayısı yok ama onlar üç-beş tane görüp, tamam yüzde doksan var diyorlar. Kayısının kilosu yirmi liraya çıkmış, isterse yüz lira olsun olmadıktan sonra ne yapalım. Bir ineğimiz var onunla geçinmeye çalışıyoruz ama o da yem pahalıdır.”

BİZİM Kİ REZİLLİK VE AÇ KALDIK.

Döndü Öztürk ve diğer köylü kadınlar “aç kaldık” diyerek söze başlıyorlar. Özellikle AKP hükümetinin kendilerini cezalandırdığını söylüyorlar. “Ne yolumuz var, ne yiyecek ekmeğimiz bizim ki rezilliktir. Bize kimse yardım etmiyor. Kayısı olduğu zaman da para etmiyor. Olduğu zaman işçisi, diğer masraflar ve her durumda içerdeyiz ve yine aç kalıyoruz. Bir 65 lik veriyor onu da verirse, bazen vermiyorlar, vallah, billah açız ve rezilliktir. Bize bir yol gösterin biz de sizinle gelek.”

Adnan Türkkan çözüm olarak “ Üreticinin mazotundan vergi almayacağız. Kaysı, tütün ve pancar üretimine sonuna kadar destek olmak. Vatan Partisi hırsız ve çalanlara değil, üretenlere destek olacaktır. Kayısı üreticisinin yüzü gülerse, esnaf ve sanayicinin de yüzü gülecek ve çarşılarımız şenlenecektir. Kaynaklarımızı üreten ve esnafa aktarmaktır.” Bir kadın sağlıktan yararlanmadığını belirtiyor. “Hastalandım. Doktor bana öl diyor, ölmemi lazım.” Türkkan “Bakın Kemal Derviş’i on yıl önce getirdiler ve pancara, tütüne kota koyarak hepsini yasakladılar.  Aslında bir sürü parti var gibi görünüyor ama iki parti var birisi sizlerin partisi Vatan Partisi diğerleri ise sermayenin ve uluslar arası emperyalist devletlere hizmet eden partilerdir. Türkiye buğday ambarı ama Kanada’dan buğday alıyoruz. Neden kendimiz üretmiyoruz. Bu hükümet büyük Türkiye, Güçlü Türkiye diye, diye Türkiye’yi sadakaya mahkküm ettiler. Biz üretelim diyoruz. Bu havza en verimli topraklara sahip, burada her şey olur. Size ucuz gübre, ucuz mazot ve sigortanız olsa her şey bol olur. Malatya Rusya başta olmak üzeri tonlarca kayısı gönderiyordu. Bizler Suriye, Irak’la karşı, karşıya geldiğimiz için onlara malımızı satamıyoruz. Komşularımıza kayısı yerine terörist gönderiyoruz. Vatan Partisi diyor ki; Biz artık komşularımıza terörist değil, kayısı göndereceğiz diyoruz. Kayısımıza sahip çıktığımızda Malatya’yı ayağa kaldırırız. Bölgemizi ayağa kaldırırız” dedi. Köylüler ise karanlıktan kurtaracak partiye destekleyeceklerini belirtiyorlar.

KÖYLÜMÜZÜ MUHTAÇ DURUMA GETİRDİLER.

Vatan Partisi ikinci sıra ve eğitimci olduğu kadar üretim alanlarını iyi bilen Abdullah Işıklıgil, ülkenin her yanı derin sorunlarla karşı karşıya kaldığının altını çiziyor. Köylülerimiz söyledi ve emperyalist güçler, yani Amerika Dünya bankasının çok az verdiği paralarla ‘ekme, üretme’ diyerek ziraatımızı çökerttiler. Kayısı Malatya’nın olduğu gibi Türkiye’nin de büyük bir gelir kaynağıdır. Artı sağlık açısından büyük bir değer besin kaynağımızdır. İç piyasada değerlendirilmediği gibi dış satıma da yönlendirilmiyor. Amaç bu insanları yoksul bırakmak ve kendilerine muhtaç hale getirmektir. Bir de ülkemizde kayısı enstitüleri olmalıdır. Sözde kuruluyor ama işlevini göremiyor. Köylülerimizi kayısıcılık anlamında bilgilendirmiyorlar. Bizim Vatan Partisi olarak üreten ve tüketen bir Türkiye’yi gerçekleştireceğiz.” Dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız