SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üretici Destekten Yararlanmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:21:36
'Üretici Destekten Yararlanmalı'
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Tarım ve hayvancılık desteklemelerden üreticilerimizin azami ölçüde yararlanmalarını sağlamalıyız” dedi. 

İl Tarım Müdürlü Salonunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi'nin başkanlığında şube ve ilçe müdürleri ile teknik personellerin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Ali Selvi, "Bilindiği üzere bakanlığımızın üreticilerimize verdiği desteklemeler ülkemiz tarımının gelişmesinde büyük rol oynuyor. Bundan dolayı tarımın hemen hemen her dalında desteklemeler devam ediyor. Yayımlanan 2014/28 No'lu Tebliğ hükümleri çerçevesinde projeli ahır-ağıl tadilat ya da yeni inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı ile damızlık boğa alımı yatırımlarına 2014-2018 yılları arasında hibe desteği verilecektir. Bu desteklemelerden üreticilerimizin azami ölçüde yararlanmalarını sağlamalıyız. Bunun için gerekli tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını özenle yapmalıyız. Çalışmalarımızda birinci önceliğimiz üreticilerimizin alacağı desteklemelerle aile ekonomisine-ilimiz ekonomisine ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisine katkılar sağlayacak yatırımları yapmalarını sağlamaktır. Irk ıslahı ve dolayısıyla hayvancılığın gelişimi açısından çok önem arz eden bu desteklemelerden tüm üreticilerimizin yararlanabilmeleri için büyük bir gayretle çalışacağınızdan eminim" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından toplantı hakkında şu bilgiler verildi:

“Malatya’nın da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki iller ile Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki toplam 35 ilde, mevcut büyükbaş küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatı veya yeni inşaat ile koç-teke alımı; DAP, GAP ve DOKAP kapsamındaki illerde mevcut işletmelerin et üretimindeki verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik etçi ve kombine ırklardan damızlık boğa alımı yatırımlarının desteklenmesine ilişkin uygulama esaslarını belirleyen 2014/28 No'lu tebliğ 5 Temmuz 2014 tarih ve 29051 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı.

Bu Tebliğ kapsamındaki hibe desteklemesinden Bakanlık Türkvet veri tabanına ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı en az 10, en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanabileceklerdir. İşletme, başvuru tarihinden en az 1 yıl önce kayıt altına alınmış olmalıdır.

Mevcut en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli işletmelere sahip yetiştiricilerin, projeli ahır-ağıl tadilat yada yeni inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı ile damızlık boğa alımı yatırımlarına 2014-2018 yılları arasında hibe desteği verilecek.

Damızlık sığır ve koyun-keçi işletme yatırımlarına; projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 50'si oranında hibe desteği uygulanacak ve ahır-ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı, yarı açık ve açık sistemli ahır ve ağılları kapsayacaktır.

Projede yer alan damızlık erkek hayvan alımı yatırımı konusunda, bakanlıkça belirlenecek birim hayvan alım tutarının yüzde 80'i oranında hibe desteği uygulanacak ve damızlık boğa, damızlık koç - teke alımını kapsayacaktır.

Damızlık erkek hayvan alımı yatırımı konusunda, büyükbaş işletmeler bir baş damızlık boğa, küçükbaş işletmeleri ise mevcut anaç koyun - keçi sayısının yüzde 5'ini aşmayacak miktarda damızlık koç - teke alımını için uygulanarak hibe desteklemesinden yararlandırılacaktır.

İnşaat yatırımını yapmak isteyen yatırımcılar, yılı içerisinde uygulama rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre yatırım yapacağı yerdeki il müdürlüğüne başvuracaklardır.

Damızlık boğa, koç - teke alımı hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcılar bağlı bulundukları ilçe müdürlüklerine başvuracaklardır.

Başvurular yılı için geçerli olup, yatırıma alınmadığı takdirde sonraki yıllar için yeniden başvuru yapılması gerekecektir.

Başvuru sahibi, inşaat yatırım konusunda bakanlık veya diğer kamu ve kuruluşlarınca uygulanan faiz indirimi ve hibe desteği Programlarından yararlanmamış olacaklardır.

Yatırımcı uygulanacak olan her hibe desteği konusunda bir kez yararlanabilecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız