SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Üretici Dondan Zarar Görmüş''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın bazı ilçelerinde Salı ve Çarşamba geceleri meydana gelen "don"un, kayısının yanı sıra diğer meyve ağaçlarını da olumsuz etkilediği bildiriliyor. 3 ilçede inceleme yapan CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, bu konudaki saptamaların bir an önce yapılarak, üreticinin zararının belirlenmesini istedi.

Darende, Kuluncak ve Hekimhan ilçelerinde incelemelerde bulunan Malatya Milletvekili ve TBMM KİT komisyonu üyesi Mevlüt Aslanoğlu, kayısı ve ceviz üreticileriyle görüştü.

Üç ilçenin özellikle yüksek kesimindeki kayısı çağalaları ile ceviz tomurcuklarının don olayından büyük zarar gördüğününün kendisine iletildiğini ifade eden milletvekili Aslanoğlu, Kuluncak Öğretmevi'nde ve Hekimhan Ziraat Odası'nda kimi köyleri ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, "2090 sayılı Afet Kanunu'nda tüm mal varlığının yüzde 40'ını kaybedenler yararlanabiliyor. Tarımsal ürününün yüzde 40 zarar görenlere afet yardımı yapılır şeklindeki kanun değiştirilmelidir"dedi.

Malatya'da kayısı üreticisinin don'dan zarar gördüğünü, zarar tesbiti yapılıp üreticinin zararının karşılanması veya kredi borçlarının ertelenmesini istediklerini söyleyen Aslanoğlu, hükümeti bu konuda adaletli olmaya davet etti.

FOTOĞRAF: Milletvekili Aslanoğlu, Darende ilçesinde dondan hasar gören çağala haldeki kayısı ağacını incelerken. (Foto: İsmet UĞUR- DARENDE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız