SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üretici Kayıt Altına Alınıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısı ve kiraz üreticilerinin yüzde 80'inin kayıt altına alındığı bildirilirken, diğer sebze ve meyve üreticilerinin de kayıt altına alınacağı belirtildi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bitkisel Üretimde Kullanılan Kimyasalların Kayıt Altına Alınması ve İzlenmesi" Hakkında Yönetmelik 4 Kasım 2008 Tarih ve 27044 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"Son yıllarda taze sebze ve meyve üretiminde bilinçsizce kullanılan kimyasalların insan sağlığına olan olumsuz etkileri ve kalıntı sorunları nedeniyle olumsuz etkilenen ihracatımız bu uygulama sonucunda güvenilirlik kazanacaktır. Tüketicilerimiz tükettiği gıdalardan endişe duymayacaklardır. Üreticilerimiz bilinçlendirilerek kimyasalların kontrollü kullanımı ve tarımsal üretimde kalite artışı ile gereksiz yere kimyasal kullanımından ortaya çıkacak sorunlardan ve yüksek girdilerden kurtulacağı gibi tüketicilerde kaliteli, kimyasallardan arındırılmış ve ucuz gıdalara kavuşacaklardır. İhracatçılarımızda ihraç edecekleri ürünlerin kimyasallardan arındırılmış ve sağlıklı yani Gıda Kodeks'ine uyumlu ürünleri ihraç etme imkanına kavuşacaklardır" denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:

"İlimizde bu kapsamda öncelikle Kayısı ve Kiraz ürününde kayıt çalışmaları yürütülmüştür. 2008 yılında yüzde 50, 2009 yılında yüzde 80'e yakın Kayısı ve Kiraz Üreticimiz kayıt altına alınmıştır.

2010 yılından itibaren diğer bütün ürünlerde (Elma, Armut, Domates, Biber, Salatalık gibi) kayıt altına alma çalışmaları yapılacaktır.

Ticari amaçlı üretim yapan tüm üreticilerimiz ürettiği ürüne ait hastalık ve zararlılar kitapçıkları ile Üretici Kayıt Defterini bağlı bulundukları Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinden temin etmeleri gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız