SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üretici Pazara Az Ürün Getirsin"

0
Güncellendi - 2016-07-30 19:24:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB)'nın Temmuz ayı meclis kurulu toplantısı yapıldı.

Malatya Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkanı M. Akif Baştürk, Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey ve Meclis üyeleri katıldı.

Toplantıdan önce gündeme dair açıklamalarda bulunan MTB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, 15 Temmuz’da FETÖ tarafından yapılan darbe girişimi ile ilgili olarak, “15 Temmuz Türk Demokrasi tarihi açısından kara bir gün olarak tarihe geçmiştir. Biz MTB olarak bu hain girişimi şiddetle kınıyoruz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir iktidar istemiyoruz. Türkiye için demokrasi dışında herhangi bir seçenek de istemiyoruz. Devlet içinde yuvalanmış bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Bu vesile ile olaylarda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

gürselözbeyÖzbey, kayısı ile ilgili son durum hakkında da bilgiler vererek üreticilere uyarılarda bulundu. Özbey, “Kuru kayısı ihracatı sezonu 1 Ağustos’ta başlayacak. Üreticilerimiz bu dönemde mümkün olduğu kadar pazara az ürün getirsinler ki arz ve talep dengelensin. Üreticilerimiz işçi paralarını ödemek için ürünlerini satmak zorunda kalacaklar biliyorum ama pazardaki fiyat düşüşünü durdurmanın yolu da pazara az ürün sokmaktır. O yüzden üreticilerimiz bu konuda duyarlı olsunlar ve ihtiyaçları kadar ürünü pazara getirsinler” ifadelerini kullandı.

Gürsel Özbey’in konuşmasının ardından 2016 yılının ilk aylık döneminde Malatya ekonomisinde yaşanan gelişmeler, Malatya Ticaret Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Uğur tarafından meclis üyelerine rapor halinde sunuldu.

Doç. Dr. Ahmet Uğur tarafından sunulan rapora göre, 2016 yılının ilk 6 aylık döneminde, Malatya ekonomisindeki canlanmanın devam ettiği görülürken ilk altı aylık rakamlara göre Malatya yaklaşık 163,6 milyon dolarlık ihracat yaptı ve 2015 yılının ilk 6 ayında 139,1 milyon dolar olan ihracatını 2016 yılında yaklaşık olarak yüzde 18 artırdı. Raporda ayrıca Malatya’nın ihracat artışındaki en önemli kalemini kayısının oluşturduğu belirtildi.

Rapordaki yatırım teşvik verilerine göre ise, Malatya’da, 2015 yılının ilk 5 aylık döneminde toplam 16 adet yatırım teşvik belgesi verildiği ve toplam 138 milyon TL’lik yatırım yapıldığı görülürken 2016 yılının ilk 5 aylık döneminde ise 27 adet yatırım teşvik belgesi verildiği ve 161 milyon TL’lik yatırım yapıldığı öğrenildi.

iha

gürselözbey2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • yavuz (7 yıl önce)
    Koca borsa yönetimi ve meclisini kayısı ya bulduğu çözümden dolayı tebrik ediyorum.Bravo başarılarınızın devamını diliyorum.Tek çözüm üreticiye pazara az kayısı getirin olmuş.Çok bilimsel ve hakkaniyetli bir çalışma olmuş.Ulusal basında haber olmalı bu gelişme BORSA KAYISI SORUNUNU ÇÖZDÜ. ALKIŞLIYORUM SİZLERİ
    0
    0
    Yanıtla
  • selahattin (7 yıl önce)
    MTB ihracatcıların yardımcıları maşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • selahattin (7 yıl önce)
    üretici pazara az ürün getirsin!!!! zaten alım yok piyasa düşük ihracatcılar depolarını doldurdu elindeki malı çıkarma zamanı geldi o yüzden köylü kayısı getirmesinki ihracatcılar mal yok desin sonra fiyatı yükseltsin elindeki kayısıları yüksek fiyattan satsın..bu çözümmü sanıyorlar...malatyada 4 tane ihracatcının elinde piyasayı belirleme sayın valimizin kayısı fiyatlarının yükselmesi için ihracatcıların defterlerini kontrol etmesi lazım kaça almış kaça satıyor demeli.taban fiyat tı koyması lazım.parayı esnaf ve ihracatcı kazanıyor..bu sene meyve suyuna kayısı toplayanlar zaten kantardan kazandılar çalarak belediye kantar kontrolünü bile yapmadı..2 kilo gelen pilastik kasaları 3 kilo kesip kasada 1 kilo kazandılar.kantarda toplu tartımda en az 15 kilo eksik tarttılar..bu dünyada yiyin ALLAH büyüktür..
    0
    0
    Yanıtla