SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üretici Pazarı İyi Takip Etsin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:52:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, yeni sezon kuru kayısının pazara gelmeye başladığını ve fiyatların ise 8 ile 12 TL arasında oluşmaya başladığını belirtti. Özbey, kuru kayısıda fiyatların bu yıl yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya doğru yükseliş içerisinde olacağını kaydetti.

“FİYAT 8 İLE 12 TL”

Yeni sezon için değerlendirmede bulunan Ticaret Borsası Başkanı Özbey,  “2015 yılı sezonu kuru kayısısı yeni yeni pazarımıza girmeye başladı. Şuanda 8 ile 12 TL arasında fiyatlar oluşmak üzere. Benim üreticilerden isteğim şu; pazarı iyi takip etsinler, arzı ve talebi iyi dengelerseler fiyatlar bu yıl kendisini koruyacak. 1 Ağustos’tan itibaren ihracat sezonu da başlayacak. Kuru kayısı İnşallah  bu sene hem ilimize., hem üreticilerimize, hem de ülkemize hayırlı olur diye temennisinde bulunuyorum” dedi.

“REKOLTE 70-80 BİN TON”

Özbey,  “Şuanda hasat dönemi devam ediyor. Açıklanan bir rakam var. Biz 70-80 bin ton kuru kayısı beklentisi içerisindeyiz. Fiyatlarında geçen sene gibi olmayacağını, yukarıdan aşağıya doğru gelmeyeceğini, aşağıdan yukarıya doğru yükselerek devam edeceğini düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

“ÜRETİCİ PAZARI İYİ TAKİP ETSİN”

Geçen yıl yaşanan don olayından dolayı Malatya ekonomisinin olumsuz etkilendiğini belirten Özbey şöyle konuştu, “Geçen sene Malatya ekonomisi 1 milyar TL bir kayıpla geldi bugüne. O dönemde ayakkabı boyacısından tutun, zirai ürün satanlar, müteahhitler, herkes etkilendi. Etkilenmeyen hiç kimse kalmadı. İnşallah bu sene o etkiyi yaşamayacağız. Benim üreticilerden tek isteğim şu; pazarı iyi takip etsinler, pazarı iyi takip etsinler, fiyatı iyi kontrol etsinler. Çok ürün getirdiğinizde mutlaka pazarda bir tıkanma olacak ve fiyat biraz aşağı gidecek diye endişe ediyorum.”

“KURU KAYISI İÇİN SATIŞ SALONU YAPILIYOR”

Çevreyolu Niyazi Mısri Camii’nin yanında yeni alınan Ticaret Borsası hizmet binasında tadilat çalışmalarını sürdüğünü ve burada kuru kayısı satışı için bir satış salonunu da hizmete vereceklerini aktaran Borsa Başkanı Özbey, “Yeni bir Ticaret Borsası hizmet binasının tadilatını yapıyoruz. Orada bir satış salonu kuruyoruz. İnşallah orada satış salonunda ihracatçılarımızı, üreticilerimizi ve tüccarlarımızı buluşturmak suretiyle kayısı fiyatının istikrara kavuşması için bir çalışma yapacağız. Buna ihracatçımız, üreticimiz bu çalışmaya sahip çıkmalı. Satış salonundaki ekranlarda dünya kuru kayısı fiyatları yansıtılacak. Bu konuda destek bekliyoruz. 

“EKONOMİ DURMA NOKTASINDA”

Koalisyon hükümeti kurulması ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Özbey şunları söyledi:

“Para güven ister. İstikrar ister.  Ticaretin olması için bir kere güvenin olması lazım, istikrarın olması lazım. İstikrar kaybolduğu sürece yatırım yapacak işadamları şuanda düşünmekteler; ‘acaba yatırım yapayım mı, yapmayayım mı, yaparsam nasıl olur, yapmazsam nasıl olur’ endişesi içerisindeler. İnşallah önümüzdeki sürecinde Türkiye hükümetine kavuşur, istikrara kavuşur, yoluna devam eder. Çünkü ekonomi şuanda durma noktasında. Tüm ülkede olduğu gibi Malatya’mızda da aynı görüş hakim.”

FOTO: Doğanyol'da kayısı kurutma işlemi (Coşkun KURT)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız