SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üretici Tepki Gösterince..

A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, kayısı üreticisinin sıkıntı içerisinde olduğunu, son günlerde bir takım kesimlerin kayısı rekoltesinin fazla olacağını gerekçe göstererek piyasada kuru kayısı fiyatının gerilemesine neden olduğunu söyledi. Budan bir süre önce Adıyaman’dan gelerek Malatya’daki kayısı bahçelerinde çalışacak işçiler için oda olarak belirledikleri ücret konusundan vazgeçtiklerini de ifade etti.

KAYISIDA ÇALIŞACAK İŞÇİ ÜCRETİ SORUNU
Kayısının toplanması ve islim edilerek kurutulması sürecinde çalışan işçilerin günlük ücretlerine ilişkin olarak bir süre önce Ziraat Odası ile Adıyaman ‘lı Mevsim İşçileri Derneği arasında 8 Mayıs 2006'da varılan anlaşma, 14 gün sonra Ziraat Odası tarafından tek taraflı olarak iptal edildi.

Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, Oda binasında düzenlediği basın toplantısında işçi ücretleri konusunda Adıyaman Mevsimlik İşçiler derneği ile yaptıkları görüşmede günlük ücretin 12,75 YTL ( 12 Milyon 750 Bin TL) olarak anlaştıklarını belirterek, “ Belirlenen bu fiyat üreticilerimizce yanlış anlaşılmalara neden oldu. Bazı olumlu veya olumsuz görüşler dile getirildi. Bizim Oda olarak varlığımız tabanımıza bağlı. Onların fikirlerine saygı göstermemiz gerekli. Bu nedenle bugünden itibaren Adıyamanlı işçiler konusunda vardığımız anlaşmayı tek taraflı olarak iptal ettik. Artık üreticilerimiz çalıştıracakları işçilere verecekleri ücretleri kendiler belirleyecekler” dedi.

REKOLTE SPEKÜLASYONU FİYAT DÜŞÜRDÜ..
Budan, bir diğer sorunun kayısı rekoltesi ne ilişkin son günlerde spekülasyonların yapıldığını bununda kayısı fiyatlarının düşmesine neden olduğunu belirterek, “ Kısa süre önce 2.3 YTL'ye (2 milyon 300 bin TL) satılan kuru kayısı yapılan spekülasyonlar sonrasında bugün aynı nitelikli kuru kayısı 2 YTL'ye (2 milyon TL) düşmüş durumda. Vahşi kapitalizm sistemi devam ettiği sürece üreticimiz emeğinin karşılığını alamayacaktır. “ dedi.

Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, sürekli söyledikleri bir sözü bugün bir kez daha tekrarlamak istediklerini belirterek, “ Devlet ve siyasiler üreticilerin mağduriyetini giderecek önlemler almalıdır. Kayısı üreticilerimizin halen ellerinde bulunan kuru kayısıyı veya bu sezon elde edecekleri kuru kayısıyı zorunlu kalmadıkça pazara getirmesinler. 12 ay boyunca rezil olacaklarına imkanları varsa bir süre ürün satmasınlar. Bugüne kadar mağdur olan üreticilerimizin daha fazla ezilmesini istemiyoruz. İnşallah bu yıl emeklerinin karşılığını alırlar” dedi.

Budan ,Oda olarak köy köy dolaşarak üreticilere de bu durumu izah edeceklerini ve onların sorun ve sıkıntılarını daha yakından görme imkanına kavuşacaklarını da kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız