SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üretici Zararı Karşılanmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısı çiçeklerinin çoğunun dondan dolayı yanması, Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nu ağlattı. Malatya Ziraat Odası'nda, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle ortak basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun gözyaşlarını tutamadığı basın açıklamasında, üreticilerin bir yıllık emeklerinin don nedeniyle zayi olmasından dolayı oldukça duygulandı. Aslanoğlu yaptığı açıklamada, "Kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle tabi afetler kanunu işletilmeli ve üreticilerin zararları karşılanmalıdır" dedi. 2004 yılında da aynı durumun olduğunu ve kayısı üreticisinin tabi afet kanunundan yararlandırıldığını hatırlatan milletvekili Aslanoğlu, bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, birçok yerde kayısı çiçeklerinin don nedeniyle yandığını belirtip, "Bazı bölgelerde don zararı yüzde 100'lere ulaşmıştır. Malatya afet kapsamına alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren de, tarım sigortasında haksızlık yapıldığını ileri sürüp, kayısı çiçeğinin de zarar ödeme kapsamına alınmasını istediklerini söyledi.

CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba ise, parti olarak bir komisyon kurup zarar tespiti yaptıracaklarını kaydetti.

“BU YASA HAL ESNAFINI RAHATLATACAK”
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, bu arada İl Başkanı Veli Ağbaba ile birlikte Hal binası ve Doğu Garajı esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Aslanoğlu, kamuoyunda ‘Hal Yasası’ olarak bilenen Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında tasarının yasalaştığını hatırlatarak “Bu yasa hal esnafının çektiği sıkıntılara büyük ölçüde bir rahatlama sağlayacak. Ayrıca toptancı halleri ile pazaryerlerinin çağdaş bir altyapıya kavuşturulması gerektiği içinde gerçekten fiziki alt yapısı nedeniyle Malatyalı hal esnafının hal binasında çektiği sıkıntılar da büyük ölçüde çözülmüş olacak” dedi.

Yasaya göre, toptancı halinde satılan mallardan yüzde 1, toptancı hali dışında satılan mallardan yüzde 2 oranında hal rüsumu tahsil edileceğini belirten Aslanoğlu, yine son çıkan yasayla birlikte hal binalarının, pazaryerlerinin çağdaş bir altyapıya kavuşturulması şartı getirdiği için Malatya’daki hal esnafı için bunun bir müjde niteliğinde olduğunu söyledi. Aslanoğlu, son yasayla belediyelere de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan kredi kullanarak hal binalarının alt yapı sorunlarını çözme yetkisi ve görevi verildiğini de hatırlatarak “Burada gerek ısınma, gerek diğer alt yapı konusunda büyük sıkıntı yaşıyorsunuz. Şimdi sizler Belediyeden böyle bir talepte bulunabilirsiniz. Belediye size bir lütufta bulunmayacak. Görevini yapmış olacak” dedi.

“BOŞ YERE PARA HARCANDI”
Mevlüt Aslanoğlu, buradan da Doğu Garajı esnafını ziyaret etti. Eski hal binasının Hollandalılara satılmasıyla birlikte Yimpaş’ın yanına yenisi yapılan ancak yetersiz alt yapısı nedeniyle atıl halde bekleyen ve esnafa büyük sıkıntılar yaşatan Doğu Garaj’ındaki esnaflarla bir araya geldi.

“BELEDİYE BAŞKANI BİZİ OYALIYOR”
Mevlüt Aslanoğlu’na Doğu Garajı esnafının sıkıntılarını aktaran Pütürge Birlik Başkanı Mehmet Karakaş, “Biz 1994’ten beri buradayız. Bize burayı gösterdiler ve biz de buraya geldik. Şimdi burayı satıp garajı Yimpaş’ın oraya yaptılar, orayı da kabul ettik ama maalesef orada ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor. Ben Pütürge’nin 27 Köy’üne taşıma yapıyorum. Yolcu perişan. Bazı arkadaşlarımız yeni yapılan garaja borçlanarak masraf yaptılar şimdi açıkta kaldılar. Her seferinde Belediye Başkanı ile görüşüyoruz, bize son derece kibar davranıyorlar, çözeceğiz diyorlar, proje hazırlıyoruz diyorlar ama hala ortada bir şey yok. Demek ki, sorunu çözmek istemiyorlar” dedi.

Aslanoğlu ise “Burası biliyorsunuz eski hal binasıydı ve yeri satıldı. Satılınca garaj dediğimiz kısım kaldırıldı. Yimpaş’ın oraya doğu garajı yapıldı, bir sürü paralar harcandı ve hiçbir işlevi yerine getirilmedi. Harcanan paraya da yazık oldu. Bom boş duruyor. İhtiyaca cevap vermedi. Oraya yatırılan para atıl ve boşa giden bir para oldu. Şimdi yolcularımızın sorunu var. Bu bölgeden kalkan yolcularımızın, bu bölgeden kalkan minibüslerimizin gelen yolcuların büyük sorunu var. Malatya belediyesinin buna çözüm bulması lazım. Yolcular perişan araçlar perişan. Onun için otobüslerimiz ve minibüslerimizin ihtiyacı karşılayacak bir yerde konaklaması için çözüm bulması lazım” diye konuştu.

AĞBABA’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Aslanoğlu, daha sonra CHP İl Binasına giderek il kongresinde başkanlığa seçilen Veli Ağbaba’yı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Aslanoğlu, yeni yönetimin birlik ve beraberlik içinde başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

FOTOĞRAFLAR: Güler HAZAR (Bakış Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız