SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üretici Zekaya Sahip Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:10:47
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adaylarını dinledi.

MÜSİAD, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim kapsamında, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı ve CHP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya'nın projelerini dinledi.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Liderlik vasfı olan, topluma örnek kişiliği olan, karar alma sürecinde etkili, vizyonu olan bir belediye başkanı görevde olmalıdır. Azimli, bilgili ve başarılı birisi olmalıdır. Belediye Başkanı olacak kişinin üretici bir zekaya sahip olması gerekiyor. Mevcudu korumak yerine daha ileriye taşımayı amaç edinmelidir” diye konuştu.

Balin, hakkı ve hukuku bilen, inançlarına göre hareket eden bir yönetim istediklerini ifade ederek, “İlimizin sorunlarında yapılacak çalışmaların her aşamasında sivil toplum kuruluşları ile istişare halinde olan bir yönetim istiyoruz” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP olarak sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediklerini ifade ederek, "MÜSİAD, sanayici ve iş adamlarının önemli bir temsilcisi belki en çok üyesi olan bir kurum. Hem Malatya’da iş dünyasının ve sanayinin gelişmesi noktasında, dolayısıyla ilimizin gelişmesi noktasında hem de Türkiye’de iş dünyasının gelişmesi noktasında önemli bir misyona sahip olduğunu düşünüyorum. Zaten sivil toplum örgütlerinin bu anlamda bizim için önemi ve değeri var" diye konuştu.

"İLK 6 AYDA 5 MASTIR PLANI YAPACAĞIZ"

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Malatya'nın büyükşehir statüsü kazandığını ve 30 Mart yerel seçimlerine bu statüyle gireceklerini ifade ederek, büyükşehrin ne olduğunu bilerek, büyükşehre aday olduklarını dile getirdi.

İnci, Malatya'da ilk 6 ay boyunca 5 tane mastır planı yapacaklarını kaydederek, "Projelerimizi de bu mastır planlarının altına ekliyoruz. Bu beş tane mastır planımız trafik, imar, ekonomi, turizm ve altyapı mastır planları olacak. Bakın ulaşım mastır planında sorunun genel olarak ortaya konulması gerekir. Ondan sonra yakın dönemdeki çözüm önerileri olmalıdır. Birde geleceğe yönelik projeksiyonlar olması gerekir. Ulaşım mastır planı içerisinde kademeli bir geçişten yanayız. Bu görünen kuzey ve güney çevre yolları yaklaşık olarak otuz, kırk yıl sonra ihtiyacımız olan çevre yollarıdır. Kademeli geçişten bahsediyoruz ki burada ciddi bir kamulaşma maliyeti geliyor. Yapımından ziyade bir de kamulaştırma maliyeti var" şeklinde konuştu.

“YEŞİLYURT İÇİN 60 PROJE HAZIRLADIK"

CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı, Yeşilyurt için 60 proje ürettiklerini dile getirdi.

Porgalı, Yeşilyurt'u layık olduğu yere taşıyacaklarını ifade ederek, "Biz çok hızlı bir şekilde atmış proje ürettik. Biz bu atmış projeyi Malatya’ya, Yeşilyurt’ta uygularsak ve en az hizmet almış bölgelere uygularsak beş yıl içerisinde geniş tarım arazileri, geniş yeşil alanları, köyleri ve beldeleri entegre ederiz. Malatya ekonomisinin can damarı kayısı ve Yeşilyurt’un en değerli tarım ürünü kiraz artık bir kimlik sahibi olacak. Kiraz ve Kayısı Borsasını kurarak yaş ve kuru meyve alanında üreticimiz emeğinin karşılığını alacak. Ayrıca kayısı, kiraz ve elma başta olmak üzere tüm meyve ürünleri için soğuk hava depolarının yer alacağı bir entegre tesis kuracağız” açıklamasını yaptı.

Yeşilyurt için önemli projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Porgalı, "Yer altı ve yer üstü otoparkları Malatya için çok önemli çağdaş kent yaşamının artık olmazsa olmazı otoparkları ivedilikle projelendirip, hem vatandaşımızın günlük yaşamını kolaylaştıracağız hem de trafikte kangren olmuş yarayı sarmaya çalışacağız. Çok amaçlı sabit semt pazarları semtlerimizde kurulan pazarları panayır görünümünden kurtarıp esnaflarımızın ihtiyaç duyduğu temel alanlar ile kullanışlılığını artırarak çok amaçlı semt pazarları inşa edeceğiz. Üstelik bu pazar yerleri gençlerimiz için spor ve eğlence noktalarına dönüşecek” ifadelerini kullandı.

CHP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, halkın taleplerini hayata geçirmek için uzman bir kadro kuracaklarını belirtti.

Kaya, Battalgazi İlçesine halkın talepleri doğrultusunda güzel hizmetler yapacaklarını ifade ederek, "Aday olduğumuz açıklandığı günden itibaren sivil toplum kuruluşlarını gezdik. Gezmeye çalışıyoruz. Dernek, vakıf ve esnaf birliklerini ziyaret ediyoruz. Öncelikle iyi bir belediye başkanının yapması gereken halkın içinde olarak istişare kültürünü beş yıl boyunca yansıtması açısından bizim taahhüdümüz var. Biz istişare birimi kuracağız ve o kentte yaşayan STK’ların, sendikaların, işveren örgütlerin, esnafın ve halkın talepleri doğrultusunda bir belediyecilik sergilemek adına bu birimi kuracağız. Halkın taleplerini hayata geçirebilmek için uzman bir kadro kuracağız. Belediyecilik hizmetleri anlamında biz seçilirsek eğer 2014-2018 yılları arasında engellilerle ilgili hakların savunulacağı bir anlayış sergileyeceğiz. Yine ihtiyaç sahibi olan yaşlılarımız için hizmetlerimiz olacak. Gençlerimiz için spor merkezi kuracağız. Gençlerimize ücretsiz spor malzemesi vereceğiz. Ve spora teşvik edeceğiz. Kültür, turizm ve tabiat alanında projelerimiz var. Malatya’nın Battalgazi ilçesinde altı bin yıllık geçmişe sahip bir Aslantepe hazinesi bulunmakta, Malatyalılar olarak birçoğumuzun gidip görmediği, fırsatını bulamadığını, imkanını bulamadığını ve yeterince tanıtılmadığını üzülerek görüyorum. Yaz tatili geldiğinde bizler tatilimizi diğer turistik beldelerimizde Kapadokya, Ürgüp gibi alanlarda geçirerek oraların katma değerini artırıyoruz. Biz diyoruz ki oralara gidiyoruz ancak neden orada ki vatandaşlarımız gelip Aslantepe’yi görmüyorlar” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız