SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Üreticiler Sorumluluklarını Yerine Getirmeli''

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:41:46
''Üreticiler Sorumluluklarını Yerine Getirmeli''
A- A+ PAYLAŞ
Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, "Birlik üyelerimiz 2012 yılı anaç koyun keçi desteklemesinden faydalanmak için, gerekli başvuruyu yapsınlar" derken, "Üreticilerimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Akkoza Otel’de basın mensuplarına iftar yemeği veren İhsan Akın, burada koyun ve keçi yetiştiriciliğiyle ilgili sorunlara da temas etti. Akın, "Bu güzel iftar birlikteliğinde sizler aracılığıyla yetiştiricilerimize yönelik dikkat edilmesi önem arz eden bazı bilgileri vermiş olalım. Bu bilgiler 2012 yılı anaç koyun keçi destekleme şartlarındaki uyulması zorunlu olan değişikliklerin bilinmesi ve yetiştiricilerin mağdur olmamaları için dikkat edilmesi gereken konulardır" ifadelerini kullandı.
 
"Birlik üyelerimiz 2012 yılı anaç koyun keçi desteklemesinden faydalanmak için, ivedi olarak bayramdan sonraki hafta başlayıp 15 Ekim'e kadar devam edecek olan tarihler arasında bağlı bulunduğu ilçeye giderek, adına kayıtlı olan güncel hayvan çıktısını alıp birliğe getirmelidir" bilgisini veren İhsan Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hayvan sevklerinde veteriner sağlık raporu ile sevki, nakli yapılmayan işletmenin hayvan tespiti yapılmayacak ve destekleme alamayacaktır. Anaç koyun-keçi ölüm, kesim ve satışlarda desteklemeye esas kayıtların Türkvet (KKKS) koyun keçi kayıt sistemi ve (KKBS) koyun keçi bilgi sistemi olan veri tabanlarına işlenmesi için gerekli olan bilgilerin ilçe müdürlüğüne bildirilmesinden hayvan sahipleri sorumlu olup, bu sorumluluklarını yerine getirmelidirler. Yetiştiricilerimiz küpesiz olan hayvanlarını mutlaka müracaat ederek küpelerini taktırmalı ve kaydını yaptırmalıdır. Üyelerimiz işletmesinde olmayan sattığı, kestiği ve ölen hayvanlarını ilçe müdürlüğüne müracaat ederek sistemden kesinlikle düşürmelidir. Yetiştiricilerimiz işletmesine yeni hayvan alımı yapmış ise müracaat ederek sisteme mutlaka kaydını yaptırmalıdır. İşletme sahibi üyelerimiz sisteminden adına kayıtlı olan hayvanların doğru olup olmadığını bağlı bulunduğu ilçe müdürlüğüne müracaat ederek, eksikliğini giderip doğruluğunu sağlamalıdır".
 
"Bu ve buna benzer konularda yetiştiricilerimizin mağduriyet yaşamamaları için bizler birlik olarak ilçe, köy, yayla bilgilendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz" diyerek devam eden Akın, "Bu anlamda tüm yetiştiricilerimizin bilgilendirme toplantılarına katılmalarını önemle bekliyoruz. Ayrıca birlik tarafından gönderilen cep bilgi mesajlarını okuma ve dikkate almalarını önerirken, bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız