SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üreticileri Malatya'ya Davet Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:33:00
Üreticileri Malatya'ya Davet Etti
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kıbrıs Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı İhsan Akın, “Kıbrıslı üreticileri Malatya’ya bekliyoruz” dedi. 

4 gün süren fuarın açılışına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ömer Kalyoncu, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Tarım ve Enerji eski Bakanı Kenan Akın, Kıbrıs milletvekilleri, Kıbrıs Üretici ve Yetiştirici Birliği, Kıbrıs Çiftçi Birliği, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Türkiye’den bazı birlik başkanları, üretici ve yetiştiriciler katıldı.

Fuarın açış konuşmasını yapan KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, fuarın amacından bahsederek, “Tarım ve hayvancılığın kalitesini geliştirmek ve verimin arttırılmasını sağlamak amacıyla bu fuarı düzenliyoruz. Tarım ile ilgili pek çok yasa meclis gündeminde bekliyor ve meclis açıldığında bu konular gündeme alınacak. Bu fuar üreticimizin ucuz, kaliteli ve aynı zamanda güvenli gıda üretmesi için önemli bir destek ve alt yapıdır” ifadelerini kullandı.

Birlik Başkanı İhsan Akın, açılıştan sonra stant ziyaretleri yaparak bilgi alışverişinde bulundu. Özellikle Hayvan Üretici ve Yetiştiricileri Birliği, Çiftçiler Birliği Tarım-Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı stantlarını gezen İhsan Akın, bazı görüşmeler de yaptı. Birlik Başkanı Akın, Hayvan Üretici ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ile bir süre görüştü. Kıbrıs’ta 5 bin civarında üyelerinin olduğunu belirten Mustafa Naimoğulları, 380 bin küçükbaş 70 bin büyükbaş hayvan üretimlerinin olduğunu kaydetti. Naimoğulları, “Kıbrıslı üretici ve yetiştiriciler olarak bu ve benzeri fuarları çok önemsiyoruz. Bu kapsamda Türkiye’de yapılan fuarlara da katılıyoruz” şeklinde konuştu.

Birlik Başkanı İhsan Akın ise, “Malatyalı üreticilerimizin yaptığı çalışmaları incelemek isteyen Kıbrıslı üreticileri Malatya’ya bekliyoruz” sözlerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız