SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üreticimizin Kıymetini Bilelim"

0
Güncellendi - 2020-05-14 21:18:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu  (MATHAP)Başkanı İhsan Akın, zaten ciddi sorunlarla boğuşarak tarımsal faaliyet yürütmeye ve hayvancılık yapmaya çalışan köylünün, koronavirüs salgınıyla yeni sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, çiftçiye daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi. Akın, “Çiftçimizin, üreticimizin kıymetini bilelim, köylüye sahip çıkalım” dedi.

Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir açıklama yapan MATHAP Başkanı İhsan Akın, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (IFAP) 14 Mayıs 1946 tarihinde kurulduğunu ve 14 Mayıs’ın bu tarihten sonra Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaya başlandığını hatırlattı ve Malatyalı çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı.

Bu yılki Dünya Çiftçiler Günü’nün koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya için ama özellikle de üretimle uğraşan çiftçiler için büyük zorlukların yaşandığı bir zaman diliminde kutlandığını belirten İhsan Akın, “Beslenmemiz için yaşamsal öneme sahip tarım ürünlerini üreten çiftçilerimizin, üretici ve yetiştiricilerimizin; bağ, bahçe, yayla, mera, tarla mahalle ilçe ve il merkezinde her alanda nasıl zor şartlar altında kısıtlı imkânlarla üretmeye çalışırken ne kadar zorlandıklarını yaşanan hastalıktan ve alınan tedbirlerden dolayı bir çok eksiklik aksaklık yaşamalarına rağmen tüm güçleri ile çalıştıklarını iyi biliyoruz” dedi.

“Çiftçilerimizin, köylümüzün kıymetini bilmek zorundayız, çiftçilerimiz daha fazla desteklenmelidir”

Çiftçilerin haklarının korunması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasının her zamankinden daha fazla aciliyet gösterdiğini belirten İhsan Akın “Çiftçimize, köylümüze, köye, tarım arazilerine sahip çıkılması gerekiyor. Devletimiz köylümüzü çok daha fazla desteklemelidir. Tarımsal ve hayvansal üretimimizi kesinlikle arttırmamız gereklidir. Bu anlamda herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

“Emekçi çiftçilerimizin sorunlarının çözümü için çalışıyoruz”        

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı da olan Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, çiftçilerin ve hayvancılıkla iştigal eden köylülerin zor zamanlarda geçtiğine vurgu yaparak, “Biz, Birlik ve Platform olarak zamanımızın büyük bölümünü çiftçimizle, köylümüzle, hayvan yetiştiricimizle geçiriyoruz; sorunlarının çözümü için çalışıyoruz ve projeler hayata geçiriyoruz” dedi.

Tarımda ve hayvancılıkta kadınların büyük emek ve fedakârlıkla çalıştıklarına değinen İhsan Akın, ”Ülkemizin fedakâr üretici kadınları başta olmak üzere, tüm emekçi çiftçilerimizin her anlamda daha fazla desteklenmesini bekliyoruz” dedi Akın, şunları belirtti: “Elinin değdiği her şeyi üretime yönelten, güzelleştiren, tarım hayvancılık ekosistemini ayakta tutan, yuvası, ailesi ve vatanı için üretimin her aşamasında aktif olarak durmadan en zor şartlarda çalışan, tarladan bahçeden yayladan mutfağa dokunduğu her şeye değer katan, gece ve gündüz demeden üretimde rol alan, evine, ailesine, ülkesine ürettikleri ve yetiştirdikleri ile destek olan, ülkemizin fedakâr üretici kadınları başta olmak üzere, tüm emekçi çiftçilerimizin her anlamda daha fazla desteklenmesini bekliyoruz”.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Pakdemirli’ye destekleri için teşekkür ediyoruz”

Tarımsal üretim ve hayvan yetiştiriciliği için çiftçiye bugüne kadar verilen destek ve teşvikler için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiklerini vurgulayan Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın,” Tarımsal üretimin sürekliliğinde başı çeken aile işletmelerimiz, kadınlarımız ve tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü tekrar tebrik ediyorum. ‘İsraf eden iflas eder, üreten hükmeder’anlayışıyla herkesin ve her kesimin elini hatta bedenini taşın altına koyma zamanı gelmiş ve geçmektedir. Gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz, suyumuzu kıymetini bilmek, üretime ve üretene destek olmak dileğiyle çiftçilerimizin bu özel gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • TANER (3 yıl önce)
    maalesef dogansehir sulama birliği suyu bırakmadıgı için tarım yapılamıyor savulsunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Aytaç (3 yıl önce)
    Yani anlamıyorum ben nedir bu kıskançlık çekememizlik adam çalışıyor ya malatya çiftçileri hayvancılıkla uğraşan yetiştiricileri için her fırsatta çıkıp dile getirilemeyen sorunları dile getiriyor ama yine de bazı insanlar haberi okumadan bile yorum yapıyor yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Kardeşim az yorumunuzun arkasında durun ve delikanlıca yorum yazın yazıhanlı yazmışsın tmm ama milleti enayi yerine koyma ortalığı karıştırma sen İhsan akın kim iyi tanıyormusunda boş boş konuşuyorsun adam yetiştiriciler gününü kutlamış sen martaval peşindesin ortalığı karıştıma peşindesin SAYIN ADMİN BU BOŞ İNSANLARI NEDEN BURAYA KOYUYORSUN BUNUN GİBİLERİN YORUMU BİLE PAYLAŞILMAZ LÜTFEN AZ DİKKAT ET SAYGILAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (3 yıl önce)
    Okuma yazmanız var mı acaba merak ettim adam tarım ve hayvancılık platform baskanı çiftçiler günümüzü kutlamış bir çiftçi olarak malatya da bu kadar aktif çalışan bir başkanı görünce gurur duyuyorum zaten bizim malatyanın sorunuda bu ya iş yaptın mı hemen kıskançlık taşlama falan
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    gereksiz bencede amaç ney anlamadım ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (3 yıl önce)
    Bu adamı haber yaparak ne anlıyorsunuz. Sanırım güzel para veriyor ya da birilerini gecemiyorsunuz ki bu vatandaşı haber yapiyorsunuz. Ne zaman bu kişi hakkında yorum yazsam yayinlamadiniz. Aferin devammm
    0
    0
    Yanıtla