SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üreticinin Mağduriyeti Giderilmeli"

0
Güncellendi - 2018-05-23 04:00:11
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Doğal felaketleri önlemek elbette mümkün değil. Ancak felaketlerin ardından zarar gören üreticilerin zararını karşılamak mümkün ve bu sosyal devletin asli görevidir. Malatyalı üreticilerin zararı en kısa sürede karşılanmalıdır” dedi.

Malatya,  Mayıs ayını dolu felaketleri ile geçirmeye devam ediyor.1 Mayıs’ta şehir merkezi, Tecde ve Kale bölgesinde, 5 Mayıs’ta Doğanşehir ve Akçadağ’ın bazı bölgelerinde, 20 Mayıs tarihinde ise Akçadağ ilçesinin Doğanlar, Levent, Fatih, Bağköy, Kızılalan ve Mihmanlı mahalleleri, Hekimhan ilçesinin Güzelyurt, Dursunlu ve Karadere mahalleleri, Yeşilyurt ilçesinin Samanlı, Tecde, Dilek, Topsöğüt mahalleleri, Kale ilçesinin Bent, Erdemli, İkizpınar, Mahmutdursun, Düztarla, Bağlıca, Güneyce, Abuşoğlu mahalleleri doludan olumsuz etkilendi.

AKP GÖRMEZDEN GELİYOR, ÜRETİCİ HER GEÇEN GÜN ERİYOR

Mecliste yaptığı konuşmalarla, verdiği kanun teklifleri, araştırma ve soru önergeleri ile 7 yıllık milletvekilliği süresince Malatyalı üreticilerin her platformda sesi soluğu olan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı basın açıklaması ile üreticilerin zararlarının karşılanmasını istedi. Ağbaba, “Bir ürün düşünün ki dünyada marka olsun,  her derde deva olsun ama tutsa da tutmasa da üreticisi mağdur olsun. Bir şehir düşünün ki dünyada kuru kayısı üretiminin tek başına yüzde 80'sini karşılasın, ama şehir ekonomik kriz yaşasın. Çünkü 15 yıldır ülkeyi yöneten AKP Hükümeti bu ürünü ve üreticilerini görmezden geliyor.  Her yıl yaşanan doğal felaketler nedeniyle üreticiler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. 1 yıl boyunca emek verip yetiştirdikleri ürünlerin yok olup gitmesine karşı halen çözüm bulunamaması üreticileri üretmekten soğutmaya başladı. Soruna mutlaka ve en kısa sürede kalıcı çözüm bulunması gerekiyor. Her felaketin ardından üreticilerin haklı taleplerini gündeme getiriyoruz. AKP Hükümeti her defasında bu taleplere sırtını dönüp, üreticilerin çığlıklarını duymazdan geliyor. Oysa felaketi sadece üreticiler değil, tüm Malatya yaşıyor. Malatya ekonomisinin bel direği kayısının yok olması Malatya’nın da büyümesini, gelişmesini engelliyor” dedi.

YÜKSEK OY ALDIKLARI YERLERİ DAHA ÇOK CEZALANDIRIYORLAR

 “Doğal felaketleri önlemek elbette mümkün değil. Ancak felaketlerin ardından zarar gören üreticilerin zararını karşılamak mümkün ve bu sosyal devletin asli görevidir.”diyen Ağbaba, “ Defalarca kayısı için alan bazlı destek verilmesini istedik. Ancak, AKP, Türkiye’de en yüksek oy aldıkları şehirlerden biri olan Malatya’yı cezalandırmaya üreticileri krizlerle karşı karşıya bırakmaya devam ediyor. Doludan dolayı mağdur olan üreticilerin zararları çok hızlı bir şekilde tespit edilmeli, üreticilerin mağduriyeti giderilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • tankız (5 yıl önce)
    sayın ağbaba herkes sigorta parası alıyor kayısı zarar görmese bile yandı diyor para alıyor şire pazarında tartıda hile yapanlar hela haramı bilmeyen insanlar bu yüzden başımıza bu felaketler geliyor. ilkin kendimizi düzeltelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzu köşebaşı sakini (5 yıl önce)
    Sayın Orduzulu bende orduzu'da oturuyorum.Bugün Allah'ın kulu hangi kayısıcı bir gün şükretmiş bi yağmur yağıyor bahçelerimiz sele gitti dolu vuruyor kayısılar zaten seyretti olanı da dolu bitirdi gibi muhabbetleri kayısı esnafından duymak artık normal oldu ben hayatımda hiç kayısı esnafından hiç buna da şükür hayırlısı neyse o olsun her şey Allah'tan geliyor dediklerini ben bir kere bile duymadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • orduzu (5 yıl önce)
    Malatyada kaysicilara laf soyleyen kendini bilmezler bilin ki kaysiyi yok ederseniz esnafta yok olur. para nerden gelecek? Az kendinizi bilerek kaysiya sahip cikarak konusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bektaş altunok (5 yıl önce)
    Doğanşehir de Metin Çelik isimli bir çiftçi zıraat bankasına ödeyemediği borcu yüzünden bankanın önünde benzin bidonunu üzerine boşaltarak kendini yakmaya çalıştı. Bu haber benim yerel medyam da yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (5 yıl önce)
    azimi mübarek gün itiraf :çocuklukda çırmıhtı gündüzbey barguzu banazı eski malatya orduzu Ağaçlardan az kaysı çalmadık kirazda var vişnede var elma ney armut hakkını yediklerim kusura kalmasın. ALLAH yediğim kadar onlara iyilik yazsın sevap yazsın amin.ALLAH afeder İNŞAALLAH ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliseydi (5 yıl önce)
    Sayın ağbaba bunları söyleyeciğine elbistan ,gürün, baskil bu ilçelerin olduğu illeride katıp bölge olarak bi girişimde bulundunmu hiç oy zamanı rant peşinde koşuyorsun sende bunlarlasın oteline de imar affı çıktı herşey sütliman
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (5 yıl önce)Aliseydi isimli kullanıcı yorumuna
    Saydığın ilçelerin bağlı olduğu şehir vekilleri ilgilensin bir zahmet.Şu buskililerdeki malatya hevesi anlaşılmış değil kardeşim siz Elaziga baglisiniz anlamadiniz gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeyhmus (5 yıl önce)
    Sayın ağbaba bunları söyleyeciğine elbistan ,gürün, baskil bu ilçelerin olduğu illeride katıp bölge olarak bi girişimde bulundunmu hiç oy zamanı rant peşinde koşuyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (5 yıl önce)
    Öz karaadeniz ürünleri(fındık ve çay)varken üvey anadolu ürününe kim önem verirki ,kayısının bir taban fiyatı bile yok.Sayın vekil haklı ak partinin oyu yüzde otuza düşsün bakalım o zaman kayısı nasıl gündeme gelir.Ak parti için malatya zaten çantada keklik .YETER ARTIK.
    0
    0
    Yanıtla
  • nankörlük ermeyin herkes sigorta parasını alıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (5 yıl önce)yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    bu kayısıcıların gözü doymaz.cepleride dolmaz..
    0
    0
    Yanıtla