SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üreticinin Yarası Sarılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:13:15
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük affını getiriyoruz diyorlar. O zaman üreticilerin de borçlarını affetsinler, elektrik borçlarını silsinler, alan bazlı destek versinler” dedi. 

Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Akçadağ İlçesi’ni ziyaret ederek, burada mahalle muhtarlarıyla biraya geldi. CHP İlçe Örgütünde muhtarlarla buluşan Ağbaba, muhtarların sorunlarını dinleyerek bir süre sohbet etti.

Toplantıda konuşan Milletvekili Ağbaba, Mart ayı sonunda meydana gelen zirai don olayıyla ilgili çözüm önerileri ve taleplerini ileterek, “Bu dönem hepimizin yaşadığı bir sorun, felaket var. Seçim günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da yetiştirilen tüm ürünlerimiz dondu. Emek verilerek yetiştirilen dalda ki ne varsa dondu. Tabi siyasetçiler buna çözüm bulması gereken kişiler. TBMM’de Malatya’nın ne sorunu varsa yüksek perdeden dile getiriyoruz. Bazen iktidarla karşı karşıya geliyoruz, karşımızda aynı yöreden milletvekillerini buluyoruz. Bazen diğer muhalefet partilerinin desteğini alıyoruz" dedi.

Zirai don olayının ertesi günü başlayarak TBMM’de konuşmalar yaptığını, çözüm önerilerini sıraladığını kaydeden Ağbaba “Sonuçta sadece borçları ertelediler. Biz baştan beri söylüyoruz, borçların ertelemesi tek başına bir çözüm olmaz. Akçadağ’da, Malatya’da ürünleri yanan üreticiler Ziraat Bankası’ndan zaten borç alamıyor. Malatyalılara bu borç ertelemesinin hiçbir katkısı yok.Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine kaç kişinin borcu var? Malatya hala eşten dosttan borç alınıyor. Özel bankalardan kredi çekiliyor” ifadelerini kullandı.

“DEPREM YARASINI SARAN DEVLET, ÜRETİCİ YARASINI DA SARMALI “

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba konuşmasının devamında, “Bir torba yasa var gündemde. ‘Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük affını getiriyoruz’ diyorlar. Madem öyle üreticilerin de borçlarına af getirilsin. Tarımsal anlamdaki tüm elektrik borçları silinsin. Bizim istediğimiz şey çok büyük bir şey değil. Alan bazlı destek verin diyoruz. Hemen seçim öncesinde Karadeniz bölgesine 1 milyara yakın para dağıtıldı. Ve o bölge rahatladı. Nasıl ki depremde, selde Devlet oraya gidip yaraları sarıyorsa, Malatya’da da bir felaket yaşandı. Bu yarayı sarmak Devletin, Hükümetin temel görevidir. Biz çok yüksek paralar istemiyoruz.Bakanların 700 bin liralık saat taktığı, evlerden milyon dolarların çıktığı bir ortamda Malatya çiftçisinin aç kalmasını önleyecek bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Madem zengin yandaşın vergi borcunu affediyorsun, milyar dolarlarca yatırım yapan işadamının vergi borcunu affediyorsun, çiftçiye de destek verilmesini bekliyoruz. Bu konuyla ilgili bir kanun teklifi vereceğiz. AKP Milletvekilleri de samimiyse gelip bu teklifi desteklerler" dedi.

Ağbaba, toplantının ardından Akçadağ merkezinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız