SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üreticiye Damızlık Hayvan Desteği

0
Güncellendi - 2019-09-21 00:51:42
Üreticiye Damızlık Hayvan Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde, "Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi" kapsamında bir üreticiye 270 damızlık küçükbaş hayvan teslim edildi.

Kamuoyunda "300 Koyun Projesi" olarak bilinen “Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi”nin Ziraat Bankası, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ve Tarım Sigortaları Havuzu arasında yapılan protokolle hayata geçirilen damızlık küçükbaş hayvan dağıtımı, Darende ilçesinde başladı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fatih Kurt, Malatya’da ilk defa Darende’de uygulanan projenin çok başarılı olacağına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

" Biz küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için mera hayvancılığını önemsiyoruz. Hayvanlarımızı merada otlatmayı istiyoruz. Yukarıulupınar Mahallesi'nin yaklaşık rakım bin 800 rakımlık. Bu da küçükbaş hayvancılık için büyük önem arz ediyor."

Destek alan üretici Hamit Bilmez ise uzun zamandır bu desteği beklediğini, ahır ve çoban tutarak bu işi yapmak istediğini söyledi.

Bilmez, mahallenin 10 bin dönüm merası olduğunu belirterek, "Bu proje bizim buralar için bulunmaz bir nimet. Altyapı anlamında her şey burada var. 65 bin lira civarında yatırım yaptım. Yazlık ve kışlık ahırlar oluşturarak, 2 çoban tuttum. Proje sayesinde hem buradaki hayvancılığı artıracağız hem de yaylalarımızı değerlendireceğiz." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • baran (4 yıl önce)
    Bir çiçekle bahar gelmez efendiler. Yem fiyatları almış başını gitmiş hayvancılık işi ile uğraşanlar zarar üstüne zarar ediyor. elinde bir bağı bahçesi evi var çok şükür az biraz daha gayret edersek hepsini kaybedecekler. artık bu milletin gözünü boyamayı bırakıp üreticinin elinden tutmalı devlet yoksa yarın çok geç olacak herkes için vesselam.
    0
    0
    Yanıtla