SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üreticiye Kısa Vadeli Kredi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:27:59
A- A+ PAYLAŞ
AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, kayısı üreticilerinin nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'la görüşüldüğünü, kısa vadeli ve düşük faizli kredi vermek için bölge müdürlüğüne talimat verildiğini bildirdi.
 
Öz, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
 
"Kayısı hasadı dönemlerinde kayısı üreticilerimizin nakit ihtiyacı sebebiyle piyasaya kayısı arzının hızlı olması fiyatlara da yansımakta bu durum da yine üreticimizin mağduriyetine neden olmaktadır. Kısa vadeli desteklerle kayısı üreticisinin desteklenmesi gerektiği her ortamda dile getirilmektedir.
 
Durumu değişik platformlarda gündeme getirmiş ve Malatya kayısısının piyasaya arzını daha geniş bir zamana yayacak, üreticiyi kısa vadede rahatlatacak çözümler üzerinde fikir yürütmüş idik.
 
Kısa vadedeki bazı sorunları çözmenin yolu üreticimizin nakit ihtiyacını karşılayıp kayısı arzını daha ileri tarihlere ertelemesi sağlanacak ve piyasadaki fiyat dengesi de korunacaktır.
 
Bu amaçla Ziraat Bankasının Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın bey ile yaptığım görüşme neticesinde Ziraat Bankası kayısı üreticisine kısa vadeli ve düşük faizli kredi verme noktasında ivedi bir çalışma için Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğüne talimat vermiş ve bugün itibarı ile çalışmalar başlatılmıştır.
 
Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü teknik çalışmasını tamamladıktan sonra detaylar belirlenecek ve kamuoyuna duyurulacaktır. Biz de konunun takipçisi olacağız.
 
Uzun süredir Malatya kamuoyunca ve üreticilerimiz tarafından beklenen bu gelişme tüm Malatya’ya hayırlı olsun.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız