SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üreticiyi Soyan Bir Sistem"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:49:30
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son günlerde meydana gelen don olaylarını ve kayısı üreticilerinin mağduriyetini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirdi. Ağbaba, kayısı ile ilgili sigorta uygulamasının ise kayısı üreticilerini soymak için yapıldığını iddia etti. 
 
Milletvekili Ağbaba, Meclis'teki konuşmasında şunları söyledi, “Malatya'nın en önemli gelir kaynağı kayısının en büyük düşmanı, geçen de söylediğim gibi AKP'den sonra nisan ve mayıs aylarında görülen don ve doludur. Malatyalı çiftçilerin korktukları başına geldi. Salı gününden itibaren Malatya merkezde, Battalgazi'de, Darende'nin Engüzek Beldesinde, Ozan, Karaoğuz, Mollauşağı, Kerimli köylerinde etkin olan don, dün de Kuluncak'a bağlı Karaçayır, Çay, Alvar, Kızılhisar köylerinde kayısı meyvesinin yüzde 70'ini perişan etti. "Üreticiler TARSİM'den sigorta yapsınlar" denilebilir, ama değerli arkadaşlar, TARSİM sigortası resmen Malatya kayısı üreticilerini soymak için kurulmuş bir sistemdir. Bu sistemin değiştirilmesini talep ediyorum. Ayrıca dondan zarar gören kayısı üreticilerine de devletin yardım etmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Ağbaba konuşmasının devamında ; “ Malatya’da Medik Barajı diye bir barajımız var. Medik Barajı işletmede görülüyor, ama şu anda bir çay gibi akıyor, bir baraj işlevini görmüyor. Yıllardan beri, içi mil ve toprakla dolmuş durumda. Barajın tekrar aktif bir şekilde işletmeye açılmasını talep ediyoruz” dedi. 
 
Taziye Mesajı 
 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şehit Uzman Çavuş Burak Ulukaya için bir taziye mesajı yayımladı.
 
Ağbaba, mesajında şunları söyledi;  “19 Mayıs tarihinde Şırnak Kırsalında arazi tarama faaliyeti sırasında mayına basarak ağır yaralanan ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tedavi gören Uzman Çavuş Burak Ulukaya’nın şehit düştüğünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Terör olaylarının son kurbanı olan Burak Ulukaya’ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı ve sabır diliyorum” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız