SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üreticiyi Teşvik İçin Önemli"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da, Tarsim tarafından düzenlenen organizasyonla, devlet destekli su ürünleri sigortası genel şartları, teknik şartları ve sigorta yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda üreticilere bilgi verildi. 
 
Tarsim bünyesinde gerçekleştirilen toplantıya, Malatya İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, İnönü Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kazım Şahin, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Hayvan Sigortaları Müdürü Orhan Sarıtepe, Teknik Müdür Necati İçer, Malatya Su Ürünleri Birliği Başkanı Fatih Kabakaş, Elazığ Su Ürünleri Birlik Başkanı Tuncay Kaya, Malatya Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nedim Şahingil, Elazığ Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zeki Sadak, Malatya Ziraat Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Alima Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahin, Tarsim Malatya Bölge Koordinatörü Sabri Akın ve Bölge Koordinatör Yardımcısı Bünyamin Kadak'ın yanı sıra Malatya ve Elazığ'da faaliyet gösteren su ürünleri yetiştiricileri katıldı. 
 
Bilgilendirme toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Alima Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahin, su ürünleri yetiştiriciliğinin büyüyerek geliştiğini kaydederek, "Bizim birçok sorunumuz var. Başımızı yastığa koyduğumuz zaman rahat uyuyabilmemiz için sigortaya ısrarla ihtiyacımız var. Biz bunları Ankara'da bulunan yetkililere anlatarak, su ürünleri yetiştiricilerinin sigortaya ihtiyacının olduğunu vurguladık. Özellikle büyük üreticilerden daha çok küçük üreticilerin buna ihtiyacı var" dedi. 
 
İnönü Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Şahin ise, Malatya İnönü Üniversitesi ile üreticilerin ortak çalışması gerekliliğini vurgulayarak şunları söyledi: "Malatya'da hayvancılık çok gelişti. Su ürünleri yetiştiriciliği de büyük bir gelişme gösteriyor. Malatya'nın sorunlarına Tarsim'in el atıp, özellikle üreticilerimize kucak açıp, sorunlarına yardımcı olmalarını istiyoruz. Üreticiyi teşvik anlamında bu büyük önem taşıyor." 
 
Malatya Su Ürünleri Birlik Başkanı Fatih Kabakaş da, su ürünleri sektöründe büyük bir gelişme olduğunu ifade ederek "Sektörde ciddi bir büyüme var ve bunu hepimiz gözlemliyoruz. Bu büyüme resmi rakamlarla da açıklandı. Ama bu büyümenin kontrollü olabilmesi için, bu büyümenin yanlış yerlere gitmemesi için sektöre sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.
 
Elazığ Su Ürünleri Birlik Başkanı Tuncay Kaya ise, "Biz 1995 yılından itibaren bu sektörün hamallığını yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman bu sektörün ağalığını, beyliğini yapmadık, yapmayacağız. Ama şunu söylemeliyiz ki, su ürünleri sektörü çok hızlı büyüyor. Biz kontrollü büyüyelim diyoruz" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Hayvan Sigortaları Müdürü Orhan Sarıtepe ve Teknik Müdürü Necati İçer tarafından üreticilere, devlet destekli su ürünleri sigortası genel şartları, teknik şartları ve sigorta yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız