SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üretim 50 Ton Arttı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:58:32
Üretim 50 Ton Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir yem ve un fabrikası aldığı yüzde 50 makine hibe desteğiyle üretimini 50 ton arttırdı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ve beraberindeki heyet, Malatya Gıda Bereket Un ve Yem San.Tic.A.Ş.yi (MAGSAŞ) ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İşletme yetkilisi Mustafa Baştürk tarafından işletme ve hibe edilen makineler hakkında bilgiler verildi. Baştürk, "İşletmemiz 1975'te Un Fabrikası olarak 2007 yılında da Yem Fabrikası olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Yem Fabrikamızın günlük üretim kapasitesi 250 ton civarında iken KKYDP kapsamında aldığımız yüzde 50 hibe destekli makinelerle bu kapasite 300 tona ulaştı. İstihdam sayımız 35 kişiye çıktı. Bakanlığımıza ve İl Müdürlüğümüze üretime vermiş oldukları bu desteklerden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise, "KKYDP kapsamında bu işletmemize 510 bin TL. toplam maliyeti olan Pelet Yem Ünitesi için yüzde 50 hibe ile 255 bin TL destekleme sağladık. İlimizdeki Un ve Yem Fabrikalarının kapasiteleri ve istihdam sayıları bu desteklemelerle artmaktadır. İlimizdeki girişimcilerin bu tür işletmeleri ziyaret etmelerini ve yapacakları projelerle bu desteklemelerden faydalanmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız