SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üretim Artırılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:59:12
A- A+ PAYLAŞ

Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Dairesi Başkanı Ali Ayar, “Eski damak tadımız olan küçükbaş hayvancılıkta üretimi arttırarak tüketim alışkanlıklarımızın oluşturulması gerekir” dedi.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Dairesi Başkanı Ali Ayar, beraberinde Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin ile birlikte Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ali Ayar, şunları söyledi:

“Birliklerin kurulması Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın önemli politikalarından biridir. Hayvancılığın gelişmesi için projelerin belirlenmesi, kayıt altına alınması, üreticilerimizin desteklenmesi, üretim planlaması yapılması noktasında kayıt altına alınması ve desteklenmesi ile ilgili uygulamalarımız var. Devam eden projelerimiz var. Burada en önemlisi ise küçükbaş hayvancılık son yıllarda öne çıkan bir durumdur. Çünkü kırmızı et açığında ülkemizin durumu malum. Sistemli çalışma ve koyun keçi ile kırmızı et açığının karşılanması uygulanabilir. Çünkü sığırlardaki kırmızı et üretimini maksimum seviyeye getirilmiş durumdayız. Çalışmalarımız devam etmekle birlikte eski damak tadımız olan küçükbaş hayvancılıkta üretimi arttırarak tüketim alışkanlıklarımızın oluşturulması ve üreticilerimizin bu anlamda desteklenmesi amacı ile Bakanlığımız faaliyetlerini devam ettirmektedir. Tabi ki koyun keçi birlikleri diğer birliklere göre yeni kurulmasına rağmen kısa zamanda önemli mesafeler alarak kurumsallaşmış ve sistemli çalışmalar yaparak bakanlıkla sürekli irtibatlı olmuşlardır. Bakanlığın ne istediğini bilen, yetiştiricinin ne istediğini bilen ve irtibatı iyi olan bir birlik ve Başkan olarak görüyor ve sizi taktir ediyorum. Böyle örnek çalışmalarınızın devamını bekliyorum.”

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın şöyle konuştu:

“Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya programı kapsamında Başbakanımız ile birlikte Malatya’ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehmet Mehdi Eker’e eşlik eden Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Dairesi Başkanı Ali Ayar, birliğimizi ziyaret etti.

Sayın Başkanımız Ali Bey ıslah amaçlı birliklerin kuruluşlarında, çalışmalarında, hayvancılık kayıtlarının tutulmasında, verilerin girilmesinde, verilerin kayıt altına alınmasında ve sistemde kaynaklanan sıkıntıların aşılmasında önemli çalışmaları olmuştur. Sayın daire başkanımızın bazı sıkıntılar noktasında bizler ne zaman yanına gitsek makamında birebir bizlerle görüşmeler yaparak telefonla aradığımızda bizlere tekrar dönerek bizlere birliklere önem vermiş ve gerekli anlamda destekler sağlamıştır.”

Ziyaret sonunda Başkan Akın, Daire Başkanı Ayar’a tepside kuru kaysı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız