SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üretim Artışı Teşvikle Olur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:49:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. 

MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, meclis toplantısını açtıktan sonra, oturumu yönetmek için görevi başkan vekili Ahmet Gür’e teslim etti.

MTSO toplantı salonunda Ahmet Gür Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin maddeler görüşülerek, karara bağlandı.

Gündemle ilgili maddelerin görüşülmesi sonrası MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yönetim kurulu adına bir konuşma yaparak, gündemi değerlendirdi.

5084 sayılı “Yatırımların ve İstihdamın Teşviki” hakkındaki kanununla ilgili müjdeli bir haber aldıklarını ifade eden Erkoç, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son Mardin ziyaretinde 5084 sayılı kanunla ilgili müjdeli bir haber verdi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 1 yıldır, 5084’ün devam etmesi noktasında ciddi bir gayret sarf ettik. 49 oda ile birlikte Ankara’daki toplantıda bu konunun ehemmiyetine binaen bir dosya hazırlayıp, dosyayı Sayın Başbakanımıza sunmuştuk. Bu noktada yapılan çalışmalar sonrası müjdeli haber geldi. Ama bu henüz kanunlaşmadı. Bu ay içerisinde kesinleşmesini bekliyoruz. Bu gelişmekte olan iller için önemli bir fırsattı. 3’ncü bölgede dahil edildi ve 49 ilden 60 ile çıktı. 3’ncü bölge 3 yıl, 4’ncü bölge 4 yıl, 5’nci bölge 5 yıl ve 6’ncı bölge 6 yıl olmak üzere işveren sigorta priminin desteklenmesi söz konusu oldu” dedi.

Erkoç, 5084’ün uzatılmasının üretim ve istihdama büyük katkı sağlayacağına değinerek, “Türkiye önüne büyük bir hedef koydu. Bu hedefi yakalayabilmesi içinde istihdam ve üretimi artırması gerekiyor. Üretimin artırılması ancak bu tür teşviklerle olur. Rekabet gücünüzü artırabilmeniz için bu desteklerin iş dünyası için ne denli önemli olduğunu herkes biliyor” diye konuştu.

“KAYISI, LİSANLI DEPOCULUĞA GİRECEK”

Malatya kayısının lisanslı depoculuğa gireceğini kaydeden Erkoç, konuyla ilgili çalışmaların tamamlandığını ve kısa zamanda çalışmaların kanun yönetmeliği haline dönüşmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye’de şuanda 7 ürüne lisanlı depoculuk hakkı verildiğine dikkat çeken Erkoç, “Odamızın “Lisanlı Depoculuk” ile ilgili bir girişimizi olmuştu. Türkiye’de şuanda 7 ürüne lisanlı depoculuk hakkı verildi. Malatya’da da kayısının lisanslı depoculuk alanına girmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. İlimize gelen heyet ve Malatya’da bu konuyla iştigal eden arkadaşlarımızın katılımıyla bir toplantı düzenledik. Taslak metin çalışmaları da tamamlandı. İnşallah en kısa zamanda bu kanun yönetmeliği haline dönüşecek ve kayısı lisanlı depoculuğa girmiş olacak” şeklinde konuştu.

“ÜRETİM VE İSTİHDAMIN ARTMASI İÇİN İŞ DÜNYASININ DESTEKLENMESİNDE YARAR VAR”

Erkoç, düşük kredilerle bölgedeki iş dünyasının desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bütün bankalarla bizim her dönem üyelerle ilgili kredi anlaşmalarımız oluyor. Şubat ayı içerisinde de Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile bir kredi anlaşması yaptık. Ama biz halen diyoruz ki; bankalar kredi vermekte biraz zorlanıyor, iş dünyası da krediye ulaşmakta zorlanıyor. Ama önümüzdeki süreçte üretimin ve istihdamın artması içinde kredinin olmazsa olmaz şartlardan birisi olduğunu ve özellikle de düşük kredilerle bu bölgedeki iş dünyasının desteklenmesi gerektiğini vurgulamakta yarar var” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız