SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üretim de Özel İdare'den

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi, sanat taşları da üretmeye başladı.

Kamu ham maddelerinin üretim izni ile Arguvan ilçesi Çobandere Mezrası Aşağıkonak mevkiinde sanat taşları üretimine başlayan İl Özel İdaresi'nin üretimi ile tarihi mekanların restorasyonunda kullanılabilen bu taşlar, aynı zamanda sokak sağlıklaştırmada, Nemrut yolu köy içi geçişleri yerinde ve yeni yapılan kültür sitesi sokağının zemininde de kullanılacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Yatırım ve İnşaat Hizmetleri Müdürü Süleyman Şahin, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

''Bu taşlar küp ve plaka şekli ile üretilmektedir. Taşın özelliği yapılan tahliller sonucunda, ilimize özgü karakteristik özellik taşıyan diyabaz olarak belirlenmiştir. Bu konunu uzmanları tarafından çok nitelikli yerlerde kullanıla bileceği şekli ile adlandırılmıştır.

Burada bulunan taş işleme makinelerinin tam randımanlı bir şekilde çalışması ile yöre halkına ve İlimize ekonomik yönden bir istihdam sağlayacaktır. Bu taşların kullanıldığı yerde uzun ömürlü olması, güzel bir görünün oluşturması ve dışa bağlı olmadan ilimiz sınırları içinden ihtiyaç karşılanabilecektir.

Taş ocağından çıkan ve işlen iş olan bu taşlar başta İl özel idaresinin ihtiyacının karşılaması yanında, kaymakamlıkların, belediyelerin ihtiyaçlarına cevap verebilecektir.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız