SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üretime Büyük Katkıları Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yeni istihdam alanları oluşturulması, girişimcileri teşvik etmek ve yardımcı olmak amacıyla belediye ve KOSGEB başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nin sertifika töreni yapıldı.

Belediye basın bürosundan konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya’da yeni istihdam sahaları oluşturmak, girişimci vatandaşlarımızı teşvik etmek ve yardımcı olmak için Malatya Belediyesi ve kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programı sertifika töreni yapıldı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki ile sertifika almaya hak kazanan girişimciler katıldı.

Eğitim masraflarının Malatya Belediyesi tarafından karşılandığı programdan 83 yeni girişimci adayın sertifika almaya hak kazandığını belirten Başkan Çakır, düzenlenen eğitim programına müracaat eden girişimci sayısının çok olması nedeniyle eğitim programını 30’ar kişiden oluşan 3 ayrı sınıfa ayırdıklarını söyledi.

Eğitim programına katılan girişimcilere Ankara’dan gelen uzmanlar tarafından eğitim verildiğini vurgulayan Başkan Çakır, “Malatya Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl da 25 kişiye sertifika vermiştik. Programa katılan arkadaşlarımız arasından ben ümit ediyorum ki gelecekte büyük işletme sahipleri ortaya çıkacak. Üretime, istihdama çok önemli katkıları olacak. Bu eğitim programında başarılı olan girişimci adaylara ayrıca KOSGEB tarafından 27 bin TL hibe, 70 bin TL’de sıfır faizli ilk 2 yılı ödemesiz, 2 yıl geri ödemeli kredi verilecek. Bu kredi de yeni girişimci adaylara nefes olacaktır” dedi.

KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki de yaptığı konuşmada, girişimci ruhun Malatya’da oldukça yüksek olduğunu belirterek, “İnsanlarımız üretime, istihdama yönelik güzel projeleriyle bize geliyorlar. Özellikle yeni girişimcilerin ilgisi çok üst düzeydeydi. Bu bizleri mutlu etti. Bu eğitim programına destek veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eğitim seminerini tamamlayan yeni girişimcilere sertifikalarını verdi. Ayrıca Belediye Başkanı Ahmet Çakır Pervin Demiröz adlı bayan girişimciye de sembolik olarak 97 bin TL’lik çeki teslim etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız