SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üretime Katmamız Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:22
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin, “Engellileri de, kendi engeli dışındaki konularda engelsiz olarak kabul etmeye başlarsak, sorun çözülür” dedi. 

Malatya İl Engelliler Konseyi'nin Mart ayı toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Bal, “Sosyal hayatta engellilere sunulan imkan ve hizmetler, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla birlikte insana verilen değer ve önemin belirgin göstergesidir. Engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü uygar ve çağdaş bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır” dedi.

Vali Vasip Şahin de konuşmasındai yöneticiler olarak engellilerin hayatlarını daha kolay kılmak, daha yaşanabilir bir çevre yaşatmak gibi bir sorumlulukları olduğunu belirterek, "Bununla ilgili olarak çeşitli kanunlarda özel düzenlemeler var, hatta Anayasa’da pozitif ayrımcılık yapabilme imkanı geldi. Biz engelsiz olanlar, ya da engelli olup da kamu sorumluluğu taşıyanlar fark etmez., engellerin hayatlarını rahatlatmak, onların hayatını kolaylaştırmak ve yaşadıkları çevreninde dışına çıkıp çeşitli ekonomik ve sosyal aktivitelerin içerisinde yer almalarını sağlamak gibi görevlerimiz var” dedi.

Vali Şahin, “Önümüzde önemli bir takvim var. En geç, Temmuz ayına kadar bütün binaları, bütün açık alanların kullanılabilecek sosyal tesislerin ve sportif tesislerin engellilerin kullanılmasına hazır hale getirilmesi ve fiziki düzenlemelerin ona göre yapılması gibi bir talimatı var. Ondan sonrada cezai işlemler başlayacak. Biz bu durumu Malatya’da takvimi Haziran ayı olarak belirledik” şeklinde konuştu.

Binalarda halen eksikliklerin bulunduğu ve bir kısım kurumların halen engellilere yönelik düzenlemeleri bitirmediğini belirten Vali Şahin, Malatya’da ulaşılabilir bina sayının kamu ve kamuya açık binaların ilk etap da 587 bin olduğunu aktardı.

Kamu kurum ve kuruluşlarından engellilerin yürüme merdivenleri ile ilgili düzenlemeleri Haziran ayına kadar bitirmelerini isteyen Vali Şahin şunları söyledi, “Kendi alanlarında, kendi geliştirdikleri konularında engellilerden istifade etme yoluna gitmeliyiz. Ülke olarak asgari yüzde 70 istihdama katılım oranının yakalamamız gerekir diye düşündüğümüz bir ortamda, bizim engellerimizin en azından beyin gücünden, yapabiliyorsa el becerilerinden istifade ederek, onları ekonomiyi ve üretime katmamız lazım. Dolayısıyla biz engellileri de, kendi engeli dışındaki konularda engelsiz olarak kabul etmeye başlarsak, sorun çözülür diye düşünüyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar arasında istişare toplantısı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız