SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üretmek Zorundayız'

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi işbirliği ile düzenlenen "İhracat Mevzuatı ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları" konulu seminerler, Elazığ, Tunceli, Bingöl'den sonra Malatya'da yapıldı.

İhracat konusunda yatırımcıların yeni ihracat tebliği konusunda bilgilendirildiği seminer, Fırat Kalkınma Ajansı'nda yapıldı. Seminere Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi uzmanları ve ihracatçı firma yönetici ve temsilcileri katıldılar.

Seminerin açılışında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "İhracatçılarımız yeni pazarlara ulaştırmak bizim aslı görevimizdir. Hükümetimiz ihracatçılara ve sanayicilere ciddi destekler veriyor. Malatya'nın artık kabuğunu yırtma ve dışarıya açılma zamanı geldi. Önümüzdeki hedefe ulaşmak istiyorsak üretmek zorundayız. Üretirken de dünyadaki rakiplerimizden daha kaliteli üretmek zorundayız. Ancak üretmekle de kalmayıp, ürettiğimizde hazırlamak zorundayız. Dünya pazarının yüzde 50'si Türkiye'nin doğusunda. Yıllardır sorun olan komşularla yaşana sıkıntılardan dolayı, komşularımıza olan ihracatımız çok düşük orandaydı. Şuanda komşularımıza olan ihracatımız yüzde 20'lere çıktı. Önümüzdeki dönem ihracatımızın büyük bir kısmını komşu ülkelere yapacağız. Bizim artık şirketlerimizin de kurumsal yapıya kavuşması gerekiyor" dedi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda İhracatı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Emrah Sazak, "İhracatçılara yönelik olarak yeni bir anlayışla yeni bir tebliğ uygulanmaya çıktı. Bürokrasiyi azaltacak, sahadaki kurumlarla iş birliğini geliştirecek bir tebliği uygulamaya koyduk" dedi.

Seminer de ihracattaki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız