SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uruguay Aselsan'ı Seçti

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:06:38
Uruguay Aselsan'ı Seçti
A- A+ PAYLAŞ

Uruguay, tüm kara ve deniz sınırlarını koruyacak projenin ilk aşaması için ASELSAN sistem çözümünü tercih etti. 

ASELSAN’dan yapılan açıklamaya göre, 3,7 milyon dolarlık kontrat kapsamında, taktik tekerlekli araçlara ASELSAN tarafından geliştirilen keşif-gözetleme radarı ile termal kamera, gündüz görüş kamerası ve lazer mesafe ölçer birimlerinden oluşan elektro-optik paketi entegre edilecek.

Keşif-gözetleme radarının karada ve denizde yüzeye yakın hedeflere yönelik tespit, sınıflandırma ve izleme yapacağı sınır güvenlik sisteminde elektro-optik unsurlar operatöre gece-gündüz ayrımı olmadan ve her türlü hava koşulundan bağımsız olarak çevreyi gözetleme imkanı sunuyor. ASELSAN keşif-gözetleme radarı, 360 derecelik tarama sırasında çoklu hedef takibi imkanı sunarken düşük güç çıkışı sayesinde hedefler tarafından tespit edilme olasılığını asgari düzeyde tutuyor.

ASELSAN, projeye yönelik teklifini oluşturmadan önce ülkenin kara ve deniz sınırlarında seçilen pilot bölgelerde ayrıntılı saha çalışması yaptı, yetkililer ile görüşerek kritik bölgeleri analiz etti. Uruguay Silahlı Kuvvetleri’ne teknik ve mali açıdan en uygun sistem çözümünü sunarak, güçlü rakipler arasından sıyrılmış oldu. Uruguay Ordusu yaptığı bu alımla bölgenin en büyük problemlerinden biri olan kaçakçılığının ve sınırlarda yaşanan yasa dışı faaliyetlerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Önümüzdeki yıllarda, sensörlerden alınan verilerin bölgesel ve merkezi komuta kontrol merkezlerine aktarılması ve projenin Uruguay sınırlarının tümünü kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor.

Son yıllarda, anayurt güvenliğini sağlayabilmek amacıyla artarak önem kazanan sınır gözetleme sistemleri, ülkelerin savunma tedarik planlamalarında öncelikleri arasında yer alıyor. Bu sözleşme aynı zamanda, ASELSAN’ın sahil ve sınır güvenliği alanında potansiyel müşterilerle yapmakta olduğu görüşmelerde referans teşkil etmesi açısından önem arz ediyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız