SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üs 1 Ay İçinde Tamamlanacak"

A- A+ PAYLAŞ
Amerika ile Türkiye arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile Akçadağ’ın Kürecik bölgesinde kurulmaya başlanan Füze Kalkanı Radar Üssü’nün bir ay içinde tamamlanacağı öne sürülüyor.
 
Konuya ilişkin olarak Milli Gazete’de yayınlanan özel haberde belirtildiğine göre, Radar Üssü’nde son iki haftadan bu yana çalışmalar hızlanırken, hergün onlarca tırla bölgeye malzeme taşınıyor. Habere göre, sıkı bir güvenlik önlemleri içinde taşınan malzemeler arasında radar sistemi parçalarının bulunuyor. Habere göre üsse rütbeli Türk askerleri bile alınmazken, bölgeye bugüne kadar 150’den fazla ABD askeri gelerek çalışmaya başladı. 
 
Milli Gazete’nin 4 Aralık Pazar günkü sayısında manşetten yayınlanan  ‘Çat Dağı’ndaki İncirlik’ başlıklı haberi şöyle: 
 
NATO'nun "Füze Kalkanı Radar Üssü" projesi Malatya'nın Akçadağ İlçesinde Kürecik beldesine koşar adımlarla kurulmaya başlandı. Adeta kuş uçurtulmayan bölgeye giden muhabirimiz Timuçin Mercanoğlu, yaşananları yerinde gördü. 
 
NATO'nun füze kalkanı projesi kapsamında Malatya'nın Kürecik beldesine kurulmaya başlayan 'Radar İstasyonu'n da sona doğru yaklaşılıyor. Son iki haftadan beri çalışmaların daha da hızlandığı görülüyor. Üssün bir ay içinde hazır hale geleceği de konuşulanlar arasında. Karahan Geçidi kenarındaki 2 bin metre yüksekliği olan Çat Dağı'nın zirvesine kurulan üs, sıkı bir şekilde korunuyor. Etrafına çekilen tel örgüler üsse girilmesini engellerken dağdaki kayalıklar üssü gizliyor. Bu da üssü görebilmeyi 2 bin metreden daha yüksekten uçmakla mümkün hale getiriyor. Radar sisteminin faaliyete geçmesiyle birlikte ABD ve İsrail'in Ortadoğu ülkelerine uyguladığı baskıyı daha da artıracağı belirtiliyor.
 
NATO değil ABD askerleri
Üsse görevliler haricinde hiç kimse alınmıyor. Üsse gelen NATO ve ABD askerleri ile taşınan malzemelerin güvenliğini sağlayan rütbeli Türk askerleri dahi üsse giremiyor. Son iki haftadır üsdeki hareketlilik artarken çok sayıda zırhlı araç geldiği öğrenildi. Üsse 150'den fazla asker sevk edildiği ancak bu askerlerin üniformalarında NATO amblemi bulunmadığı ve ABD askerleri olduğu iddia ediliyor. Bu askerlerin teknik personel olduğu ve radar sisteminin montajı için görevlendirildikleri kaydedediliyor.
 
Hergün onlarca tır malzeme taşınıyor
Üsse her gün onlarca kamyon ve tır yük taşıyor. Bunlar arasında inşaat malzemesi ve su taşıyanlar da var. Ancak en önemli olanı ise konteynırlar ve kapalı kasalar içerisinde taşınan,  malzemeler. Kapalı kasalar içinde ne olduğu henüz bilinmiyor. Bir tahmine göre kapalı kasalar içinde radar sisteminin parçaları bulunuyor. Bunun yanında tırlarla büyük jeneratörler üsse giren malzemeler arasında. Üsdeki görevli personel, yükleri getiren tır ve kamyon şoförlerinden kapıda tırları teslim alıyor ve şoförler dışarıda bekletiliyor.
 
Küreciklilerin uykusu kaçtı
Üssün tam merkezi olan Kürecik'te 18 köy bulunuyor. Bağlı bulunduğu Akçadağ İlçesi'nde ise bu sayı 80'i aşıyor. 1964'te ABD tarafından da radar üssü olarak kullanılan bölgede halk büyük bir tedirginlik içerisinde. Akşamları uyurken büyük bir korku sarıyor içlerini.  İsrail'in İran'a saldırması durumunda, İran'ın 'üsse saldırırım' tehdidi endişeyi daha da artırıyor. Kürecikliler, ilçelerinin muhtemel bir savaşta hedef olmasından çekiniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız