SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uşak'ta Hayal Kırıklığı: 0-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, mutlak galibiyet için gittiği Uşak deplasmanından, gol vuruşlarındaki beceriksizliğini tekrarlayınca, hayal kırıklığına uğradı ve 0-0'lık skorla, 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Malatyaspor, bu sezon ilk kez Malatyalı 3 oyuncu Mehmet Budak, Mehmet Albayrak ve Serdal'la maça başlarken, defansta ve orta sahada yapılan ciddi hatalar, özellikle ikinci yarıda ev sahibi ekibe önemli gol fırsatları yarattı. Sarı kırmızılı takımın gol makinesi Taner'in sakatlığı nedeniyle kadroda yeralmadığı maçta gol umudu Effa, yine çok çabalayan, ancak sonuca gidemeyen hareketleriyle "hayal kırıklığı" yaratan futbolcular arasında yeralırken, Atilla Birlik ve Hakan Söyler varlık gösteremeyen oyunculardı. Özellikle Hakan Söyler iki mutlak gol fırsatında da çok kötü vuruşlarla yararlanamayan isimdi. İlk yarının son dakikalarında Effa'nın bir kafa şutu direkten dönerken, 64. dakikada Malatyaspor'un Mehmet Albayrak'la kaydettiği gol, faul gerekçesiyle sayılmadı. Ev sahibi takım, 88. dakikadan itibaren bir oyuncusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle, uzatmayla birlikte kalan 7 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Karşılaşmanın hakemi de, sert geçen ikili mücadelelerde sık sık düdük çalarak karşılaşmanın temposunu düşürdü. Karşılaşmanın ardından Uşakspor taraftarlarının, Malatyaspor yedek kulübesine sözlü sataşmaları üzerine Malatyasporlu futbolculardan Effa ve Eray'ın da karıştığı bir sözlü tartışma yaşandı. Güvenlik güçleri, araya girerek 2 futbolcu ile Uşakspor taraftarları arasında yaşanan tartışmanın büyümesini engelledi. Bu arada, karşılaşmayı Uşak'ın yanı sıra İzmir ve Manisa gibi çevre illerden gelen 150 dolayında Malatyaspor taraftarı da izledi.

...

STAD: Uşak 1 Eylül

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Erdem Bayık, Bahtiyar Birinci, 4. Hakem Deniz Kükrek,

UŞAKSPOR: Güven, Ekrem, Ali, Ozan, Zafer, Mehmet Akçan, Evren (Dk.89 Erol), Yusuf (Dk.85 Kürşat), Halim (Dk. 46 Edim), Güray, Sezer,

YEDEKLER: Yk.Murat, Kürşat, Gökmen, Turan, Erol, Soner, Edim

MALATYASPOR: Şenol, Serdar Samatyalı (Dk. 62 Celil), Ramazan, Atilla (Dk. 88 Eray), Mehmet Albayrak (Dk. 70 Senkerik), Effa, Alper, Serdal, Hakan, Mehmet Budak, Serkan Bensol.

YEDEKLER: Yk.Bora, Recep, Senkerik, Ulaç, Turgay, Celil, Eray.

SARI KARTLAR: Mehmet Akçan, Zafer, Sezer, Ekrem (Uşakspor), Serdal, Alper, Eray, Hakan (Malatyaspor)

KIRMIZI KART: Dk. 88 Sezer (Uşakspor)

1. dakikada Atilla Birlik ceza alanı içinde kollarından çekilerek düşürüldü, pozisyona yakın olan hakem Kalkavan devam işareti verdi.

2. dakikada Uşak atağında defansın arkasına sarkan Evren, sol çaprazdan sert vurdu, Şenol iki hamlede topa hakim olabildi.

7. dakikada Effa, Mehmet Albayrak'ın pasıyla cezaalanına girdi, rakip oyuncuyu geçtikten sonra çok yakın mesafeden kalecinin üzerine vurdu. Kaleci gole izin vermedi.

15. dakikada Atilla kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden hiç beklenmedik bir anda sert şut çıkardı. Top, az farkla aut.

16. dakikada Effa, soldan güzel hareketlerle topu cezaalanında sürdü, defansın ayak koyduğu top Serdar'a geldi. Bu futbolcunun cezaalanı dışından sert şutu autla sonuçlandı.

27. dakikada Mehmet'in pasını alan Atilla, Effa'ya aktardı. Bu futbolcu cezaalanında kendini yerde buldu, defans uzaklaştırdı.

28. dakikada Sezer'in pasına Halim sert vurdu. Top kaleci Şenol'da kaldı.

29. dakikada cezaalanına giren Effa, topu ayağında tutup, pas çıkarmayınca, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

31. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Serdar sağdan cezaalanına girdi vuruşu kaleciden döndü. 6 paz çizgisi önünde bir anda topla buluşan Hakan, boş kale yerine çok kötü bir vuruşla auta gönderdi.

32. dakikada Zafer'in soldan vuruşuna ayak koyan Alper'in ters vuruşu Malatyasporluların yüreğini ağzına getirdi. Top az farkla kornere çıktı.

34. dakikadaki Uşak kontraatağında araya giren Alper'in kafayla attığı geri pas kısa düştü. Halim'den önce yetişen Şenol topu aldı ve golü önledi.

37. dakikada Mehmet Akçan topu sürdü, cezaalanı girişinde falsolu vurdu. Top Şenol'da kaldı.

44. dakikada kornerden gelen topu Mehmet Albayrak, kafayla Effa'ya aktardı. Bu futbolcunun 6 pastan yumuşak kafa vuruşunu kaleci rahatlıkla aldı.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

45. dakikada Effa ortaladı. Hakan cezaalanı çizgisi üzerinden çok sert bir kafa şutuyla topu kaleye gönderdi. Kaleci güçlükle kornere çeldi.

45+1'de soldan ortalanan topa Atilla kafayı vurdu. Kaleci köşeden kaleye giden topu direğin dibinden çizgi üzerinde güçlükle önledi. Bu pozisyonda topun gol çizgisini geçip geçmediği tartışmaları yaşandı. Bu arada gelişen Uşak kontraatağında Halim cezaalanında topla buluştu, ancak Şenol gole izin vermedi.

45+2'deki Malatyaspor atağında topa yükselen Effa'nın kafa şutu direkten döndü.

İlk yarı 0-0 kapandı.

49. dakikada Uşakspor'un sol taraftan kazandığı serbest atışı Yusuf kullandı. Malatyaspor defansını aşan topa kaleye 1 metre mesafeden Sezer yükseldi, ancak kafayı vuramayınca, top auta çıktı.

54. dakikada Uşak bu kez sağ taraftan serbest atış kullandı. Cezaalanına ortalanan top yine Malatyaspor defansını aştı, Ozan topa ayak koyamayınca, Uşakspor bir gol fırsatından daha yararlanamadı.

61. dakikada Effa soldan cezaalanına girdi. Cezasahası çizgisinin hemen içerisindeki Hakan'a pas çıkardı. Önü açık olan bu futbolcu, yine çok kötü bir vuruşla topu auta gönderirken, Malatyaspor adına önemli bir gol fırsatı kaçtı.

64. dakikada Malatyaspor'un soldan kazandığı korner atışını Celil kullandı. Gelen topa Effa yükseldi, bu futbolcuyu geçen topa Mehmet Albayrak kafayı vurdu ve ağlara gönderdi. Ancak karşılaşmanın hakemi, Effa'nın topa yükseldiği sırada faul yaptığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

71. dakikada Yusuf'un ortaladığı topa Sezer hamle yaptı, ancak cezasahası dışına kadar çıkan kaleci Şenol, kafayla müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

78. dakikada soldan kaleye gönderilen sert şutta Şenol topu tokatlayarak uzaklaştırırken, boş durumda bekleyen Edim'e gol şansı tanımadı.

82. dakikada Celil soldan ortaladı. Cezaalanı önünde bulunan Atilla gelen topa çok kötü vurdu, üstten aut.

85. dakikada kornerden gelen topu Effa indirdi. Alper, önüne düşen topu kaleye gönderdi. Kaleci Güven, topu tokatladı ve gole izin vermedi.

88. dakikada gelişen Uşak kontraatağında Alper'le birlikte cezaalanında müdahale eden Sezer kendini yere bırakınca, hakem bunu aldatmaya yönelik bir hareket olarak değerlendirdi. Daha önce topa elle müdahale ettiği için sarı kartı bulunan Uşakspor'lu futbolcuya ikinci sarı kartı, ardından da kırmızı kartı göstererek oyun dışı bıraktı.

89. dakikada Edim, Alper'in hatasıyla sahip olduğu topu sağdan ortaladı. Cezaalanı önünde Ekrem'in vuruşu aut.

Hakem oynanmamış süre olarak 5 dakikayı işaret etti.

90+3'te Senkerik soldan cezasahasına girdi, ortaladı. Eray 6 pas çizgisi önünde topa çok kötü vurdu, auta gönderdi ve yine Malatyaspor önemli bir gol fırsatı kaçırdı.

90+4'te Celil ortaladı, Effa kafayla yakın mesafeden yere doğru vuruşla topu kaleye göndermek istedi. Top önünden geçen Serdal ıskalayınca, kaleci topu rahatlıkla aldı.

Karşılaşma 0-0 sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız