SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üsküdar'a da Malatyalı Aday mı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:46:29
Üsküdar'a da Malatyalı Aday mı?
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul'un 17 ilçesinde, belediye başkan adaylarına yönelik eğilimi belirlemek üzere "ön seçim" yaptı. Üsküdar ilçesinde, Malatyalı olan Avukat İrfan Karacan (fotoğraftaki) en yüksek oyu aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce yaptığı açıklama doğrultusunda, partinin Üsküdar adayının Karacan olması bekleniyor.

EN ÇOK OYU ALDI..

CHP MYK'nın aldığı karar doğrultusunda, CHP Pazar günü aday adaylarına yönelik partili eğilimi doğrultusunda ilk 3 ismi belirlemek amacıyla 17 ilçede "eğilim yoklaması" yaptı. Partili üyelerin katıldığı oylamada, Üsküdar'da aday adayı olan Malatyalı Avukat İrfan Karacan 1036 oyla ilk sırayı alırken, 713 oy alan Nezih Küçükerden ikinci, 507 oy alan Ahmet Kılıç ise üçüncü oldular. Adayın, bu üç isim arasında MYK'da yapılacak değerlendirmeyle belirleneceği bildirildi.

KILIÇDAROĞLU DEMİŞTİ Kİ..

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "ön seçim" olarak da adlandırılan eğilim yoklamalarından çıkan partili iradesine uyacağını belirten açıklamaları doğrultusunda, Üsküdar'dan İrfan Karacan'ın aday gösterilmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu, Ekim ayında ön seçim yapılan bazı seçim bölgelerinde, çıkan sonuçlara tepki gösterilmesi üzerine yaptığı açıklamada, adayları artık eski yöntemle belirlemediklerini belirtmiş ve “Partide 5 kişilik komisyonumuz var. Bütün dosyalar oraya geliyor. Oturuluyor konuşuluyor, il, ilçe başkanı davet ediliyor. Her bir seçim çevresi için ayrı ayrı değerlendirme yapılıyor. Burdur geldi ön seçim yapmamız lazım. Koyduk sandığı yaptık. Eczacı bir kardeşimiz seçildi. Aday adaylarının tümü onun etrafında kenetlendi. İşte onlar CHP’li. Bolu ön seçim yapalım dedi. Komisyon karar verdi. Genç bir kadın seçildi. Emin olun Bolu’da belediye başkanlığını alacak. Bir kadın belediye başkanımız olacak. Eski alışkanlıklardan ve hastalıklardan bu partiyi kurtaracağız” demişti.

KARACAN KİMDİR?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın da köylüsü olan Avukat İrfan Karacan, 1970 yılında Malatya Yazıhan'a bağlı Karaca Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve liseyi Malatya’da okudu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 24 yıldır Üsküdar’da yaşıyor ve 20 yıldır burada avukatlık yapıyor. Ayrıca Boğaziçi Alarm İzleme Merkezi LTD ve Artech Teknoloji Güvenlik Sistemleri LTD şirketlerinin de ortağı. 10 yılı aşkın süredir Üsküdar CHP üyesi olan Karacan, ilçe örgütünün hukuk ve seçim komisyonlarında görev aldı. 2007 Genel Seçim, 2009 Yerel Seçim ve 2010 Referandumuna ilişkin seçimlerde, seçim sandığının güvenliği için avukatların örgütlenmesini sağladı. 2011 yılında hukuk işlerinde sorumlu il başkan yardımcılığı görevini yaptı. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı iken seçimlerde parti adına görev yapmak üzere 822 avukat meslektaşından bir bilgi bankası oluşturdu. Seçim sandığının güvenliği için sandık sorumlularına 39 ilçede, 54 eğitim konferansı gerçekleştirdi. Seçimde görev alacak partililere görevlerine ilişkin broşürleri hazırlayıp ellerinde bulunmasını sağladı. 300 bin adet “seçim kanunu” ve sandık kurullarının görev, yetkilerini gösterir kanun ve genelgeleri kitapçık haline getirerek dağıtımını sağladı. 2009 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanlığı için ilçemizin ihtiyaç ve sorunlarını gösterir, seçim propagandasına ilişkin projeleri hazırladı. Üsküdar Hukukçular Derneği’nde yöneticilik, Çağdaş Avukatlar Derneği’nde üyelik ve Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği’ne üyelik gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarda bulundu. Ergenekon Soruşturması sırasında Üsküdar ÇYDD’de yapılan hukuksuz baskınlar ve Kadıköy Belediyesi’ne yapılan siyasi operasyona karşı avukat olarak görev aldı. Gezi Olayları’nda mağdur olan yüzlerce insana hukuksal anlamda destek verdi. Bunların başında Çarşı Grubu olarak adlandırılan Beşiktaş taraftar gurubunun vekilliğini yaptı. İşadamı ve Avukat İrfan Karacan İstanbul İl Delegesidir.

DR. AYAYDIN DA AVCILAR ADAY ADAYI..

Bu arada Pütürge'nin mevcut belediye başkanı CHP'li Dr. Necdet Ayaydın da, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Avcılar'dan aday adayı olmuştu. Dr. Ayaydın'ın seçim bölgesi olan Avcılar, eğilim yoklaması yapılacak ilçeler arasında yeralmadı. Dr. Ayaydın'ın da yoğun bir Malatyalı yerleşimin olduğu Avcılar'dan aday gösterilme olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • H.d. (7 yıl önce)
    Zeki insan karaca
    0
    0
    Yanıtla