SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üst Geçide Dekoratif Aydınlatma

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:30:53
Üst Geçide Dekoratif Aydınlatma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından, çevre yoluna yapılan 2 adet yaya üst geçidinin dekoratif aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi. 

91.000 Dev Öğrenci İlköğretim Okulu arkası ve Sancaktar Mezarlığı ile Aslantepe Caddesi arasında yapılan 2 adet yaya üst geçidi, yapılan aydınlatma çalışmasıyla daha kullanışlı ve güzel bir görünüme kavuşturuldu.

Malatya’nın ‘M’ harfini simgeleyen üst geçitlerin aydınlatılmasında 160 metre uzunluğunda tek chipli kırmızı renkte linear armatür, 352 adet her biri 6 wat gücünde beyaz renkte power ledli yuvarlak armatür, kulelerde sarı-kırmızı ve kırmızı-mavi renklerde 103 adet walwasher, 64 adet 3 chipli linear armatür, 432 adet her biri 3 wat gücünde ledli yuvarlak armatür, 2 adet kumanda panosu malzemeleri kullanıldı.

Üst geçitlerdeki dekoratif aydınlatmaya programlama yapılarak animasyon özelliği de kazandırıldı. Böylece üst geçitler, yayaların akşam saatlerinde de kullanmaları için dikkat çekici hale getirilerek, aydınlatılmalarının yanı sıra kente görsel bir yapı da kazandırılmış oldu. Özellikle şehirlerarası geçişlerin sağlandığı çevre yolunun üzerindeki üst geçitlere yapılan dekoratif aydınlatmanın, Malatya’nın tanıtımı bakımından görsel estetik açıdan ayrı bir önem taşıdığı belirtildi.

Öte yandan, Malatya Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında, Erzincan Kemaliye’de şehit olan Miktat Şamdancı’nın isminin Sancaktar Mezarlığı yanındaki yaya üst geçidine, Suriye tarafından düşürülen uçakta şehit olan Gökhan Ertan’ın isminin de 91.000 Dev Öğrenci İlköğretim Okulu yanındaki yaya üst geçidine verilmesi kararlaştırılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız