SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üst Geçit Aynı Yere mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:30
Üst Geçit Aynı Yere mi?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, kısa bir süre önce hizmete giren Yeni Devlet Hastanesi’nin önüne Karayolları tarafından yaya üst geçidi yapımına başlandı. Yaya üst geçidinin temeli kazılarak, çalışmalar hızlandırıldı. Ancak, önceki hafta hastanenin karşısına yaya çizgisi çizilerek açılan, ancak karşıdaki tali yolun ağzına geldiği için eleştiri konusu olunca kapatılan yaya geçişinin bulunduğu yerde üst geçit için çalışmaya başlanması kafa karıştırdı. 

Hastane önünde yapılacak yaya geçitlerin yeri, bölgeye çok sayıda eczane açılacak olması ve geçit ağzının bu eczanelere bağlantı sağlayacak olması nedeniyle ticari açıdan da önem taşıyor. Bu bölgede, Malatya Belediyesi'nin alt yapı konularıyla ilgili bir üst düzey görevlisinin yakınının da eczanesinin açılmak üzere olduğu, geçidin bu eczanenin hemen yakınına yapıldığı iddiaları sık sık dile getirilirken, bir günde çizgilerle belirlenen yol zeminindeki yaya geçişin de bu nedenle yapıldığı öne sürülmüştü. Bu konudaki iddianın, belediyedeki görevlinin adının da verilerek, bizzat Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a da iletildiği öğrenildi.

Ayrıca, bölgede tarafsız bir mühendis gözüyle "en uygun yere" ve özellikle de hasta, yaşlı, sakat vs. vatandaşların yoğun olarak kullanılacağı dikkate alınarak alt geçit yapılması gerektiği, bunun üst geçitten daha çok işlevinin olacağı ifade ediliyor.

Bu arada belediye tarafından da, bu bölgede bulunan kanalizasyon, su vs. gibi alt yapı şebekelerinin yerini değiştirmek üzere çalışmaya başlandı.

Vali Vasip Şahin, geçtiğimiz günlerdeki İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, yeni hastane önüne yaya üst geçitin hızlı yapılmasını isterken, bu bölgeye yaşanacak yoğunluk nedeniyle alt geçidin de olabileceğini ve ikinci bir üst geçidinde yapılması gerektiğini ifade etmişti. Bu esnada devreye giren Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, “İkinci üst geçidi biz belediye olarak üstlenebiliriz” demişti. Vali Şahin de “Yapın, hastaneye tek üst geçit yetmeyecek gibi görünüyor” diye konuşmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız