SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üst Sınır 100 Bin YTL..'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Malatya'da esnaflara yönelik olarak bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ev sahipliğinde düzenlene toplantı Esnaf Sarayı'nda yapıldı. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, KOSGEB Müdürü Murat Seki, banka şube müdürleri, esnaf odaları başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, verilen kredinin faizini KOSGEB tarafından karşılandığını belirterek, faizsiz kredi uygulamasının ilk aşamasında yaklaşık 5 bin imalatçı esnafın yararlandığını kaydetti.

Keskin, ikinci aşamada verilecek olan 350 milyon YTL tutarındaki kaynağının kullanılacağını aktararak, "Bizim amacımız bütün esnaf ve sanatkar kesiminin bu faizsiz kredi imkanından yararlanmasıdır. Özellikle yaşanan dönem nedeniyle vadenin biraz daha uzatılmasını istiyoruz. Bankalar esnafa güvensiz hiç kimsenin parası bizde kalmaz" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, yaşanan kriz nedeniyle esnafa moral açısında faizsiz kredi uygulamasının önemli olduğunu vurgulayarak, taleplerinin uygulamanın bütün esnafları kapsaması olduğunu kaydetti.

KOSGEB Müdürü Murat Seki de yaptığı konuşmasında, "İmalatçı esnaf ve sanatkarımızla KOBİ'lerimize yine sıfır faizli, İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği programı başlatıyoruz. 50 milyon YTL'lik kaynakla ulaşılacak kredi hacmi 350 milyon YTL'dir. Bu programda, İmalatçı Esnaf ve Sanatkar ile 2008 yılı Ekim ayı itibariyle çalışan sayısı 9'a kadar olan Mikro Ölçekli KOBİ'lere 25 bin YTL kredi kullandırılacaktır. İmalatçı Kadın Esnaf ve Sanatkarlarımıza 30 bin YTL kredi kullandıracaktır. KOBİ'lerde ise 2008 yılı Ekim ayı itibariyle 9'un üzerinde çalışanı olanlara, bu sayının üzerindeki çalışan başına 2 bin YTL artı kredi sağlanacaktır. Çalışan başına artı 2 bin YTL, 25 bin YTL'lik limitin üzerine eklenecektir.Böylelikle, örneğin 35 çalışanı olan bir KOBİ, 9'a kadar ki çalışanı için 25 bin YTL alacak, artı 26 çalışanı için de 52 bin YTL olmak üzere toplam 77 bin YTL kullanabilecektir. KOBİ'lere sağlanacak can suyu desteğinin üst limiti ise 100 bin YTL olacaktır" şeklinde bilgiler verdi.

Programda kredi kullanacak olan esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lerin, krediyi ilk 3 ayı ödemesiz geri kalanını aylık eşit taksitler halinde olmak üzere toplam 12 ayda ödeyeceklerini belirten Seki, "Kredi destek başvuruları, 26 Kasım 2008 Çarşamba günü mesai saati başlangıcı itibariyle, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, TEB ve Fortisbank şubelerinden birine yapılabilecektir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız