SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üstad Söyledi Hocalar Eşlik Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:44
Üstad Söyledi Hocalar Eşlik Etti
A- A+ PAYLAŞ

Uydu üzerinden Malatya merkezli yayın yapan Türkiyem TV’de Ali Cengiz tarafından hazırlanıp sunulan ve her hafta Türk Halk Müziği’nin usta bir isminin konuk edildiği Türkülerle Anadolu programının geçtiğimiz haftaki konuğu Arguvan Türkülerinin önemli yorumcularından, söz yazarı ve besteci Erhan Yılmaz’dı. 

Sözkonusu programa, Erhan Yılmaz’ın yanısıra, sanatçının yeğeni olan, İnönü Üniversitesi’ni karaciğer nakli alanında dünya çapında bir marka yapan ekibin başındaki isim olan Prof. Dr. Sezai Yılmaz, ‘Sosyete Anjiyosu’ olarak da bilinen konforlu anjiyo uygulaması ile tanınan Prof. Dr. Ramazan Özdemir, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Işık ve yakın zamana kadar Yeditepe Üniversitesi Acil Tıp ABD Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Çağlıkülekçi’nin de katılarak, Erhan Yılmaz’ın okuduğu türkülere eşlik etmesi, ilginç bir tablo oluşturdu. 

Programa mesajlarıyla katılan türkü severler “Hocalarımızın şifa dağıtan eli kadar, sesleri ile de yetenekli olduklarını öğrendik” yorumunda bulundu.

Programda Arguvan Türküleri ekseninde zaman zaman derinleşen sohbetler yaşanırken, programa telefonla bağlanan Malatya Eski Valisi Halil İbrahim Daşöz, “Malatya stüdyodaki bu değerli hekimlerimiz sayesinde Türkiye’de bir sağlık markası inşa etmiştir. Bu insanları tanımış olmaktan gurur duyuyorum” dedi. 

4 profesörün katıldığı türkü programı 

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Ali Cengiz’in yaptığı ve her hafta pazartesi gecesi Türkiyem TV’de yayınlanan Türkülerle Anadolu programı, Arguvan Türkülerinin usta yorumcusu, söz yazarı ve besteci Erhan Yılmaz’ın yanı sıra kendi alanlarında birer marka olan 4 tıp profesörünü konuk etti. 

Erhan Yılmaz’ın yeğeni olan İnönü Üniversitesi Karaciğer Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, amcası ile birlikte aynı programda olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, kendisine eşlik eden çalışma arkadaşları Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Prof. Dr. Burak Işık ve Prof. Dr. Mehmet Çağlıkülekçi’ye teşekkür etti. 

Programda sunucu Ali Cengiz’in moderatörlüğünde yaşanan türkü ve Malatya eksenli sohbette öne çıkan başlıklar şöyle:

Prof. Dr. Sezai Yılmaz: Çok güzel bir programdı. Sevgili Ramazan Özdemir’le birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bugün beni kırmadı geldi. Gerçekten Malatya, saygın bir yer ve sahip çıkılması gereken bir değer. Ramazan Özdemir çok kıymetli bir bilim adamı ve Malatya için önemli bir değer.  Burada ev sahibi gibi konuşuyorum ama bugün beni kırmayıp buraya geldi. Sevgili Burak Işık da yine bizim çok kıymetli bir hocamız. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sevgili Mehmet Hoca, çok eski bir dostum. Burada olmasından mutluluk duydum.

Prof. Dr. Burak Işık: “Arguvan Türkülerine alışmak zor ama sonrasında tiryakisi oluyorsunuz”

“Doğma büyüme Ankaralıyım ama aslen tabi Erzincan Tercan var.  Bu nedenle Türkülere çok uzak değilim ama Arguvan Türkülerine alışmak çok kolay değil. Dinleyince sonradan tiryakisi oluyorsunuz. Şunu öğrendim ki, nereye giderseniz gidin, ‘Nereden geliyorsunuz’ diye sorulduğunda cevabınız Malatya ise hemen ardından  ‘Arguvan Türkülerini çok seviyoruz’ diye bir cümle duyuyorsunuz.  Yani zaman zaman kayısının bile önüne geçmiş gibi bir görüntü ortaya çıkıyor”. 

Prof. Dr. Mehmet Çağlıkülekçi: “Malatya’da olmaktan büyük keyif alıyorum”

“Ben iki üç ayda bir Malatya’ya geliyorum ve Sezai Hoca’mızın ameliyatlarına giriyorum. Malatya’da olmaktan büyük keyif alıyorum. Çok güzel bir türkü programında ağırlandık. Programa emeği geçenlere, değerli sanatçı Erhan Yılmaz beyefendiye,  bütün Malatya’ya teşekkür ediyorum”. 

Prof. Dr. Ramazan Özdemir: “Türkülerimiz kültür mirasımızdır, yaşatmalıyız, geleceğe taşımalıyız”

“Bizi bir araya getirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Buraya gelmemize vesile olan Malatya’mızın yetiştirdiği değerli sanatçımız, Arguvan Türkülerinin üstadı Erhan Yılmaz Ağabey’e çok teşekkür ediyorum. Onu dinlemekten büyük zevk alıyoruz. Çünkü türkülerimiz bu toprakların insanının gönül dünyasının yansımasıdır. Türkülerdeki duygu dünyasının etkileyiciliği kadar, manevi değerlerimizi yaşatan birer kültür mirası olması bağlamında sahip çıkmamız, yaşatmamız ve geleceğe taşımamız gereken millî zenginliğimizdir. Bu gece Sayın Ali Cengiz’in programında işte bu yapılıyor. Hem saygıdeğer sanatçımız Erhan Yılmaz geniş kitlelere tanıtılıyor hem de onun okuduğu muhteşem türkülerimiz yaşatılıyor. Dolayısıyla ben hem Erhan Yılmaz ağabeye,  hem Sezai Hocama teşekkür ediyorum. Sezai Hocam benim ağabeyim gibi ve yanımda yeri çok özeldir. Programa katılan Mehmet Hocama ve Burak Hocama, ayrıca programı büyük özveri ve coşkuyla yapan Ali Cengiz beye teşekkürlerimi iletiyorum”.

Malatya Eski Valisi Daşöz: Hocalarımız sayesinde Malatya bir sağlık markası oldu

Türkülerle Anadolu programına telefonla bağlanan Malatya Eski Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, Malatya’daki günlerine yönelik hatırlatmalarda bulunarak “Malatya’nın bizim yaşamımızda özel bir yeri var” dedi. 

Stüdyoda bulunan bilim insanları sayesinde Malatya’nın sağlık alanında bir marka olduğunu ifade eden Halil İbrahim Daşöz daha sonra şöyle konuştu: “Malatya insanıyla, bütün Malatyalılarla, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde bulunan Malatya insanıyla hep bir gönül birlikteliğimiz olmuştur.  Çok vefalı insanlar. Stüdyoda bulunan bu kadar değerli hocalarımız, hem bizim için hem Malatya için hem de Türkiye için son derece önemli insanlar.  Malatya bugün özellikle sağlık konusunda ülkemizin önemli markalarından biri oldu. Bu değerli hekimlerimiz sayesinde. Biz bu gelişmelerle, onların yaptıklarıyla gurur duyuyoruz”. 

Malatya’nın kayısısı kadar Arguvan Türküleri ile de ünlü olduğunu vurgulayan Malatya Eski Valisi Daşöz, “Malatya tabi bir kayısı kenti, kayısısıyla marka olmuş bir şehir ama aynı zamanda geniş bir türkü kültürü var. Arguvan Türküleri, bu kültürün en önemli parçalarından birisi. Yetişmiş onlarca saz ve ses sanatçısı, derlemecisi, araştırmacısı ve halk ozanlarıyla da markalaşmış bir yer. Bu konuda Malatya bir ekol. Malatya, Türkiye’ye ve dünyaya sadece güzel kayısıları sunan bir yer değil, güzel türküleri de sunan bir yer. Yetiştirdiği bilim adamlarıyla, siyasetçileriyle, sanatçılarıyla Malatya çok önemli bir yer. Gurur duyuyoruz. Ben de Malatya’da görev yapmış birisi olarak, Malatyalıların fahri bir hemşehrisi olarak gurur duyuyorum. Malatyalı hemşehrilerime buradan saygı ve selamlarımı gönderiyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz: Sayın Daşöz Malatya’da derin izler bırakan bir şahsiyettir

Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise, Malatya Eski Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün bu sözlerine karşılık, Daşöz’ün bir yönetici ve bir insan olarak derin izler bırakan bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Yılmaz, “Sayın Valimin sesini duyduğuma çok sevindim. Mutlaka çok insan tanıdık ama bana Türkiye’nin değişik vilayetlerinde aklınızda kalan bir vali söyleyin derlerse benim aklıma gelen ilk isim Halil İbrahim Daşöz’dür. Devletimizi, milletimizi, Türkiye’mizi temsil etme bakımından aklımızda kaldınız. Döneminiz, davranışlarınız ve tarzınız hep akıllarda kaldı. Ben gerçekten Malatya adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hiç unutulmayacak insanlardan birisiniz. Gerçekten abartılmış şeyler değil çok içimden gelerek söylüyorum”. dedi. 

Programda okuduğu türkülerle ekran başındaki izleyiciye türkü dolu dakikalar yaşatan Malatyalı sanatçı Erhan Yılmaz ise, programın sonunda yaptığı konuşmada, Malatya’ya gelmesine vesile olan İnönü Üniversitesi’ndeki Arguvan Türküleri Gecesi nedeniyle İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve Arguvan’da hemşehrileri ile buluşmasını sağlayan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’a teşekkür etti. Yılmaz “Sayın rektörümüz Arguvan Türkülerinin yaşatılması konusunda son derece hassas bir tavır gösteriyor. Bu yıl Arguvan Türküleri Gecesi’nin 7.’si yapıldı. Hepsine de katılmanın gururunu yaşıyorum. Hepsine davet edilmiş olmaktan dolayı bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin yöneticilerine ve değerli hocalarına, öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Program, stüdyodaki profesörlerin de katılımı ile okunan türkülerle sona erdi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız