SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ustalara Eğitim Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:57:48
Ustalara Eğitim Semineri
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da tesisat teknolojisi ve iklimlendirme ustalarına eğitim semineri verildi. 
 
Avşar Otel'de gerçekleştirilen seminere; Pilsa Satış Müdürü Burçin Toksoy, Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Yoldaş, Pilsa (Wavın) yetkilileri ile Hazar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hazar katıldı. Hazar Yapı ile Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Pilsa Pazarlama Uzmanı Müjgan Erkaz, "Eskiden yağmur yağdığında toprağa karışırken, şimdi betonlaştığımız için toprağa karışamıyor ve bu sular yeryüzünde hareket ediyor.
 
Neticede de sel suyu olarak başımıza dert oluyor. Bu nedenle yağmur suyunu yönetmek gerekiyor. Wavın de yağmur suyunu toplayan, transport eden, isterse temizleyip yeniden kullanıma sunan sistemler var. Almanya Berlin Havaalanında bu sistem yer altına döşenerek, yer üstünde hiçbir yer işgal etmeden sel suyunun uzaklaştırılması sağlanmıştır. Bu tip çalışmalarla 2015 yılına kadar yüzde 10 daha az enerji kullanımı, yüzde 20 su tasarrufu, yüzde 20 geri dönüşüm kullanımının artırılması, yüzde 20 karbondioksit emisyonunun azaltılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor" dedi. 
 
Sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağladıklarını kaydeden Erkaz, "2005 yılında UNİCEF ile sosyal sorumluluk projelerine başladık. Proje temini ve ücretsiz su boruları teminiyle Asya ve Afrika'da 75 bin çocuğu temiz suya kavuşturduk" diye konuştu. Pilsa Teknik Pazarlama Uzmanı Tahir İçen ise, katılımcılara teknik bilgiler aktardı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız