SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ustalık Dönemi Yatırımı Bekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, esnaflara, yeni sitelerin TOKİ sistemi ile yapılması için kanun değişikliği çalışması yapılacağını belirterek, taksici esnafı içinde KDV ve ÖTV'siz sıfır araç vermek için de çalışma içerisinde olduklarını söyledi. 
 
Mücahit Fındıklı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Ziyarette konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Fındıklı'nın komisyon başkanı seçilmesinin Malatyalı esnaf ve sanayicisi için olumlu gelişmelere neden olacağını belirterek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. 
 
Evren, "Sayın Fındıklı, Malatya'nın sorun ve problemlerini biliyor. Sayın başbakanın söylemi ile ustalık dönemin de Malatya'ya yatırımlar bekliyoruz. Malatya-Darende Karayolu'ndaki çalışmalar hızlandırılmış. Beylerderesi'nde yapılan köprü içinde hükümetimize teşekkür ediyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız teknolojide yenilikler yapmak istiyor. Kerestecililere yeni bir site gerekiyor. Mermerci sanayici esnafına yeni bir site gerekiyor. Mobilyacılar için yeni bir site yapılması bu sektörde Malatya'yı bölgede lider il yapacaktır. Sadece bölgeye değil, komşu ülkelere de ihracat yapabilecek bir alt yapıya sahibiz. Bu çalışmalar için bize yardımcı olmanızı istiyoruz" dedi. 
 
Fındıklı ise, "Esnaf odalarımız her zaman makulü arıyor. Çünkü hem şehrin gelişmesini isterken, herkesi kucaklayan doğru yolda motive eden bir kuruluş. Ne zaman esnaf odalarımıza geldiğimde bir huzur buluyor ve şehrin gerçek gündemini de burada görüyorum. Ben esnaf ve sanatkarımızın, sanayicimizin, tüccarımızın eli ve koluyum. Ben burada yetiştim. Beni bu bilgi ile donatan aslında bu olacaktır. Burası benim baba ocağım. Siyasetten önce yetiştiğim yer burası. Bizim komisyonumuz biraz yoğun bir komisyon. 5 tane bakanlığa bakıyor. Esnaf ve sanatkarlarımız, ticaret ve sanayi odalarımızla bu komisyonda çalışacağız" diye konuştu. 
 
ESNAF SİTELERİ İÇİN TOKİ SİSTEMİ UYGULANACAK 
Malatya'daki mermerci, keresteci ve mobilyacı esnaflar için site yapılması ile ilgili olarak her türlü desteği vereceğini belirten AKP'li Mücahit Fındıklı, şunları kaydetti: 
 
"Doğanşehir'de bir esnaf sitesi yapılıyor. Hekimhan'da ise site çalışmalarına başladık. Önümüzdeki günlerde onunda ihalesini yapacağız. Şimdi nasip olursa, tüm meslek sektörlerimizi tek tek ele alıp, problemlerini çözeceğiz. Parada ve hazine arazilerinin alınmasında bir sıkıntı yok. Vali bey ile bir araya gelip, bir yer tespiti yapın, her türlü tesisi yapmak benim boynumun borcu. Bu kardeşinizi yetiştirdiniz, oraya gönderdiniz. Buda benim mürüvvetim olsun. Siteler yapılırken, yüzde 70 kredi veriliyor, yüzde 30'da esnaftan alınıyor. Sayın bakanımız ve ilgili kurumlarla görüştüm. Bu siteleri TOKİ sistemi ile yapalım diyorum. Bu siteleri 1 yılda yapıp, teslim etmek için TOKİ sistemi ile yapalım,1 yıl içinde esnafımıza teslim edelim. Bir kanun değişikliği yapmak gerekiyor. Meclis açılır açılmaz, bir kanun tasarısı hazırlayıp, Sayın Başbakanımıza sunacağız. TOKİ 1 yılda siteleri yapıp, esnafa teslim edecek. Siteler için kooperatifler kuruluyor, bazen yönetimler doğru çalışmıyor, bazen sıkıntılar yaşanıyor ve site yapımı yılları buluyor" şeklinde konuştu. 
 
TAKSİCİ ESNAFI İÇİN SIFIR ARAÇ HAZIRLIĞI YAPILIYOR 
Taksici esnafa KDV ve ÖTV'siz sıfır araç verilmesi ile ilgili olarak ta bir çalışma yapacaklarını belirten Fındıklı şunları söyledi: 
 
"Komisyonda yapacağımız ikinci çalışma ise, kıt kanaat çalışan taksici esnafımız için bir kereye mahsus olmak üzere KDV ve ÖTV almadan, üstelik kredi imkanı da sağlayarak onları sıfır araç sahibi yapmaktır. Bu konuda sayın başbakanımızın talimatı var. Nasıl birisine konut yapıyor, birine dükkan veiryorsak, taksici esnafımızın da araçlarını sıfırlamak lazım. Bu konu da bir çalışmamız olacak." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız