SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üstelik Türk Düşmanı da

A- A+ PAYLAŞ

Norveç'te 93 kişinin ölümüne neden olan Anders Breivik'le ilgili Türkiye açısından dikkat çekici bir husus var. Breivik, saldırıdan hemen önce yayımladığı manifestoda, Türkiye'ye tam 237 kez atıfta bulunmuş. Yazdıklarına bakılırsa Norveçli saldırgan tam bir Türk düşmanı.

İnternette yayınladığı 1518 sayfalık metinde 730 kez Türk ve Türkiye ifadesi geçiyor.
Saygı duyduğu liderler arasında Atatürk de var ama “Atatürk yaklaşımı başarısız oldu” diyor. Türkiye’nin giderek İslamlaştığını söyleyerek NATO’dan çıkarılmasını istiyor. Türkler’in Selçuklular’dan bu yana Hristiyanlar’a katliam uyguladığını iddia ediyor
 
Breivik, internette 12 dakikalık bir video kaydıyla birlikte yayınladığı terör manifestosunu eylemden 6 saat önce Facebook’tan tanıdığı 7 bine yakın insana gönderdi. Video görüntüsünde Selçuklular’ı, Osmanlılar’ı, Türkiye’yi ve Türkler’i ağır ifadelerle suçladı. Biyografisinde ise Türkiye’yi ziyaret ettiği görülüyor.
 
Yeni bir Haçlı Seferi olsun
 
Breivik, “Bir Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi 2083” adını verdiği menifestosunda Avrupa’nın İslamlaştığını savunarak yeni bir Haçlı Seferi çağrısı yapıyor. Avrupa’da Müslüman nüfusunun yoğun olduğu ülkelerin listesini çıkaran Norveçli’ye göre ilk hedef alınması gereken ülke Fransa.
 
Selçuklular ile başlıyor
 
Norveçli’nin manifestodaki en büyük söylemi, Müslümanlar’ın ve özellikle de Türkler’in yüzlerce yıldır Hristiyanlar’a karşı zulüm uyguladıkları ve kendilerinden farklı dinden olan kişileri katlettiği şeklinde. Bunu anlatmak için yüzlerce sayfa yazı yazan saldırgan Selçuklular’ın Anadolu topraklarına gelmesiyle başladı.
 
Hristiyanlar’ın nüfus tablosu
 
Eylemci, Anadolu’da Hristiyanlar’a yönelik yüzlerce yıldır devam eden bir sürgün politikası olduğunu ispat etmek için 1300’lü yıllardan günümüze Anadolu topraklarında yaşayan Hristiyanlar’ın oranını gösteren bir tabloyu da manifestosuna ekledi. Buna göre 1300’lerde yüzde 95 olan Hristiyanlar’ın oranı yüzde 3’e geriledi.
 
Kazıklı’ya övgü var
 
Breivik, Fatih’in İstanbul’u fethettikten sonra Avrupa’ya yayılma amacı güttüğünü belirttikten sonra, kendisine gönderilen Osmanlı elçilerini de kazığa oturttuğu için Kazıklı Voyvoda unvanını alan Vlad Tepes’e övgüler yağdırıyor. Papa’nın 1459’daki Haçlı Seferi çağrısına tek olumlu yanıt veren -ve 50 bin Osmanlı askerini öldüren Avrupalı liderin de o olduğunu belirtti.
 
‘Soykırım’ ve Sevr
 
Manifestoda Türkler’in Hristiyanlara karşı “katliamları” anlatılırken en geniş yerlerden biri Ermeni iddialarına ayrıldı. Türkler’in 1.5 milyon Ermeni’yi katlederek soykırım yaptığı iddiası anlatıldıktan sonra Enver ve Talat Paşa ile Atatürk’ün katliamı kabul ettiğini gösteren sözde ifadeleri de metinde yer aldı. Kurtuluş Savaşı’nı Yunan soykırımı olarak nakleden Breivik, Sevr anlaşmasının Avrupa’nın baskısıyla yürülüğe konması gerektiğini savunuyor.
 
‘Türk hoşgörüsü yok’
 
Türkler’in dünyada hoşgörülü insanlar olarak tanındığını hatırlatan Norveçli, “Türkiye’de taşrada bir kente üzerinde haç sembolü olan bir kıyafetle gidin bakalım. Dayak yemeniz ya da öldürülmeniz ne kadar zaman alacak?” diye soruyor.
 
NATO’dan atmalısınız
 
Norveçli’ye göre Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçiş sürecinde kendisinin de etkilendiği devlet adamları arasında gösterdiği Atatürk’ün uyguladığı laikleşme yaklaşımı başarısız oldu. Caniye göre Başbakan Erdoğan, Erbakan’ın yolunu izliyor ve Türkiye’yi giderek İslamlaştırıyor. Türkiye’nin AB’ye üye olması Avrupa’nın “Eurabia” olmasına ve İslamlaşmasına sebep olacak. Bu nedenle Türkiye’ye kapılar kesinlikle kapatılmalı. Türkiye NATO’dan atılmalı.
 
Ergenekon başarısız oldu
 
Anders Behring Breivik, Türkiye’de ordu gibi bazı güçlerin bu İslamlaşmayı engellemek için darbeler yaptığını da hatırlatarak son darbe girişimi olarak da Ergenekon’u aktardı. Manifestosuna Ergenekon örgütünün bir de kadro yapılandırmasını isim isim koyan Norveçli, şebekenin darbeyi gerçekleştirmekte başarısız olduğunun altını çizdi ve “case study” (vaka çalışması) olarak inceledi.
 
Arkadaşım Elif’in sonu
 
Saldırgan ilkokulda Elif adında bir sınıf arkadaşı olduğunu bir gün babasının “Sen Norveçliler gibi oldun” diyerek Elif’i okuldan alıp Türkiye’ye gönderdiğini de nakletti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız