SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üstesinden Geleceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:50:19
A- A+ PAYLAŞ

‘Kıbrıs Barış Harekatı Şehitlerini Anma’ konferansına katılmak üzere Malatya’ya gelen, Emekli Büyükelçi Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Emekli Albay Orhan Ceylan Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Battalgazi Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi’nin ortaklaşa düzenlendikleri “Kıbrıs Barış Harekatı Şehitlerini Anma” adlı konferans için Malatya’ya gelen KKTC Emekli Büyükelçisi ve Kıbrıs Türk Mukavemat Teşkilatı Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, beraberindeki heyet ile birlikte Vali kamçı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında Bora, günün anısına Vali Kamçı’ya plaket takdim etti.

ÇAKIR’A ZİYARET

Bora ve beraberindeki heyet daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Emekli Büyükelçi Yılmaz Bora ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Bizi anavatanımızdan, sizi de yavru vatandan ayırmak istiyorlar. Bu ayrımı isteyenler güçlü Türkiye’yi bölgesinde ve Kıbrıs’ta bulunmasını istemeyenlerdir. Biz hiçbir zaman yenilmeyeceğiz. Bu tehlikeleri gören bir toplum olarak bunlara karşı el birliğiyle birlik ve beraberlik içerisinde Anavatanımız ile kenetlenerek bunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Kıbrıs Barış hareketi sırasında Kıbrıs’a paraşütle ilk inen birlikte yer aldığını belirten Emekli Albay Orhan Ceylan ise, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Kıbrıs’taki görevimizi başarı ile yerine getirdiğimize inanıyorum. Emekli olduktan sonra tekrar Kıbrıs’a dönerek yerleştim. Kıbrıs’ta yaşamaktan, hizmet etmekten mutluluk duyan bir insanım. Bizleri kabul ettiğiniz içinde sizlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ülkemizdeki birlik ve beraberliği şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu kaydeden Çakır, “Gazilerimiz, şehitliği göze almış ülkesi, vatanı ve halkı için mücadele etmiş insanlarımızdır. Her zaman onları saygıyla, sevgiyle anıyoruz. Onların toplumun gönlünde de ayrı yerleri var. Kıbrıs olunca daha ayrı bir yeri var. Birliğimiz beraberliğimiz adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir devlet olmasını gönülden temenni ediyorum. Ülkemizin vermiş olduğu destek ve katkı hiçbir zaman inkar edilemez. Bugün Malatya’da olmanız bizleri son derece memnun etti” ifadelerini kaydetti.  

Emekli Büyükelçi Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ‘Türk Mukavamet Teşkilatı Andı’ nın yazılı olduğu plaket verirken, Başkan Çakır da misafirlerine kuru kayısı hediye etti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız