SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üstün Hizmet Ödülü" Gururu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:58:24
A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin karaciğer nakillerindeki başarısı ve performansı nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından "Üstün Hizmet Ödülü"ne layık görülen Prof.Dr. Sezai Yılmaz başkanlığındaki nakil ekibi, Ankara'da düzenlenen törenle ödülü Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın elinden aldı.
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da 81 ilden 'Yılın Doktorları', 'Üstün Hizmet Ödülleri', 'Altın Steteskop' ve 'Medya Ödüllerinin' verildiği, ATO Congresium'da düzenlenen '14 Mart Tıp Bayramı' kutlama törenine katıldı. Törende İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik de hazır bulundu.
 
Törende bir konuşma yapan Bakan Akdağ, Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Bugün bireyin en değerli varlığını korumak için yemin eden sağlık çalışanlarımızın bayramı, bugün bizim bayramımız" dedi. Akdağ, sağlık alanında, emeklilikte sorunlar olduğuna dikkati çekerek, Başbakan Erdoğan'ın bu sorunun giderilmesi için talimat verdiğini ve emeklilikte iyileştirmeler yapmak için elinden geleni yapacağını söyledi.Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığını hatırlatan Akdağ, "Bazı kendini bilmezlerin sağlık çalışanlarına gösterdiği şiddete asla kayıtsız kalmayacağız. Sağlık çalışanları şiddete maruz kaldığında haklarını kendi arıyorlardı, şimdi Sağlık Bakanlığının avukatıyla bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.
 
Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların ceza aldığını belirten Akdağ, sağlıkta şiddete sıfır tolerans tarzının ortaya konulacağını söyledi. Van depreminde en büyük fedakarlığı gösteren kişilerin sağlık çalışanları olduğunu anlatan Akdağ, Van'da enkazlara ilk ulaşan ekibin Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olduğunu ifade etti. 
 
Bakan Akdağ, törende Sağlık Bakanlığı'nın yeni logosunu da tanıttı. Akdağ, "Logomuzun tanıtımını 14 Mart Tıp Bayramı'nda yapıyoruz. Belki 200'ün üstünde örnek üzerinde çalışıldı. Kendi hilalimiz ve yıldızımızla insanı öne çıkaran bir logo benimsedik. İnşallah sağlık çalışanlarının Türk insanına verdiği kıymeti bu logoyla halkımıza göstermiş olacağız" diye konuştu. 
 
UMKE kıyafetini giyen ve ardından Van'daki depremde görev alan doktorlar ile UMKE çalışanlarına plaket veren Bakan Akdağ, "UMKE kıyafetini giyerek UMKE'ci olunuyorsa bu benim için büyük bir şeref olacak" dedi. Akdağ, Somali'deki hastanede çalışan ve şu an Somali'de bulunan Ali Coşkun'la canlı bağlantı yaparak, kendisinin duygu ve düşüncelerini dinledi.
 
Bakan Akdağ, 'Yılın Doktorları', 'Üstün Hizmet Ödülleri' ve 'Altın Steteskop' dalında ödül almaya hak kazanan doktorlara bir altın steteskop ve plaket verdi. Törende Akdağ, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve Karaciğer Nakli Ekibi başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a birer plaket verdi.
 
Tören, doktor ve aynı zamanda şarkıcı olan Ferhat Göçer'in konseriyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız