SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üstün Hizmet Ödülü Malatya Adayı

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da yerleşik Malatyalı işadamı Abdulkadir Eriş (fotoğraftaki)'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üstün hizmet ödülü verilmesi için İl Genel Meclisi'nde temenni kararı alındı.

İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları devam ediyor. İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, gündemdeki maddeler görüşüldü. Toplantıda, valiliğin gönderdiği dilekçede, İstanbul'da yaşayan Malatyalı işadamı Abdulkadir Eriş'in isminin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üstün hizmet ödülü verilmesi için karar alınması istendi. Toplantıda, Eriş'in hizmetleri sıralanıp, bu konuda temenni kararı alarak meclis kararı valiliğe gönderildi.

Daha önce Malatya'dan TBMM'nin ödülüne aday gösterilenlerden İşadamı Ahmet Çalık, geçen yıl da Malatya Eğitim Vakfı adına başkan Şaban Taçyıldız ödülü almışlardı.

KOMİSYONLARA..
Bu arada toplantıda, İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyet üyelerinin seçimi de yapıldı.

2008 yılında görev yapacak İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu üyeliklerine, Hasan Demez, Mehmet Aslan, Nuri Karadaş, Fetamet Öz ve Asım Saygılı seçildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyet üyelerine de merkezde Ali Çavuş ve Salih Büker, Akçadağ İlçesi; M.Kaya Şahin, Aygün Coşkun ve Hasan Aslan, Arapgir ilçesi; Hüsnü Keten ve Naci Başkaya, Arguvan ilçesi; Salih Ateş, İsmail Kalender ve Mehmet Eliaçık, Battalgazi ilçesi; İbrahim Tomo, Hacı Belede ve Ömer Kuş, Darende İlçesi; Dursun Karakaya, Hamit Akdemir ve Ahmet İlhan, Doğanşehir İlçesi; Dursun Küçük ve Haşim Şahin, Doğanyol İlçesi; Abdullah Gül, Ömer Çakmak ve Adıgüzel Kandemir, Hekimlan İlçesi; Bayram Özdemir, Galip Demir ve Ayhan Kurt, Kale İlçesi; Galip Karataş, Halis Cengiz ve Aslan Dursun, Kuluncak İlçesi; Ali Cengiz, Şinasi Kavak ve Mehmet Nacar, Pütürge İlçesi; Çetin Ay, Mevlana Doğan ve Abbas Özaydın, Yazıhan İlçesi; Kenan Dursun, Hikmet Gültekin ve Ali Serttaş, Yeşilyurt İlçesi; Recep Menevşe ve Maden Özaslan.

Vakıf mütevelli heyeti seçimi sırasında sözlü tartışma yaşandı. Arguvan İlçesi'nin CHP'li meclis üyesi Mustafa Mengüç, vakıf mütevelli heyeti belirlenirken ayrım yapıldığını iddia etti. Bu sırada tartışma yaşandı. İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Aktay, iddiaları yalanlarken, tartışmanın devam etmesi nedeniyle, "Beni meclis disiplin kurallarını işletmeye mecbur etmeyin" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız