SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üstüne Kararlılıkla Gidilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Yavuz, "Malatya Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde başlatılan inceleme sürecinde konu üzerine kararlılıkla gidilmesi ve başarıyla tamamlanmasını ümit ediyoruz" dedi.

Oda binasında bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Yavuz, "Mimarlar Odası Malatya Şubesi olarak, son günlerde, Malatya Belediyesi'nde yaşanan gelişmelerle ilgili görüşlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bildiğiniz üzere, Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü birimlerinde inceleme başlatılmıştır. Başkanlık makamı tarafından oluşturulan komisyonca incelemeler sürdürülmektedir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde işlemler askıya alınmıştır. Kamuoyuna da yansıyan ciddi sorunların varlığı, doğal olarak Mimarlar Odası'nı da çok yakından ilgilendirmektedir" dedi.

"Yapılan incelemelere konu usulsüzlüklerle ve sahte belgelerle ilgili daha önceden Malatya Belediyesi ile yazışmalarımız ve toplantılarımız olmuştur. Sürece katkı sağladığı kanaatindeyiz.

Durum, Malatya Belediyesi tarafından gerekli üst makamlara ve adli kurumlara bildirilmiştir. Yapılan incelemelerin neticesini beklemekteyiz. Gelinen nokta da, sürecin kararlılıkla üzerine gidilmesi ve başarıyla tamamlanması, sektörde bir daha bu tarz sıkıntıların yaşanmaması adına Odamızca olumlu ve umut verici olarak değerlendirilecektir" diyen Yavuz, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu anlamda, sürecin sağlıklı ve başarılı olarak tamamlanması için, Mimarlar Odası Malatya Şubesi olarak, incelemelerin ve sonucunun yakından takip edileceği ve gerekli her türlü katkıyı sağlayacağımızı bildiririz."

Malatya Belediyesi tarafından belediye İmar Müdürlüğü'nde inceleme başlatılmış, konu savcılığa intikal ettirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız