SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üstüne Televizyon Düştü

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:57:27
Üstüne Televizyon Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2.5 yaşındaki çocuğun üzerine misafirliğe gittikleri komşularının evinde tüplü televizyon devrildi. Kafasında ve boynunda kırıklar oluşan minik çocuğun tedavisi devam ediyor. 

Annesiyle birlikte Hatunsuyu Mahallesi'nde misafirliğe giden 2.5 yaşındaki A.E.S., üzerinde tüplü televizyon bulunan sehpaya çıkmaya çalıştı. Sehpanın devrilmesi sonucu üzerine televizyon düşen çocuk ağır yaralandı. Ailesi tarafından İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan çocuk, doktorların yaptığı ilk müdahalenin ardından Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Kafasında ve boynunda kırıklar oluşan minik çocuğun hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi.

"CİDDİ BİR KANAMA OLMAZSA HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATABİLİR"

Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Araştırma Görevlisi Ömer Demirbağ, "Çocuk annesiyle birlikte komşuya gitmiş. Anne, komşunun çocuğuyla uğraşırken çocuk da eski tüplü televizyonun bulunduğu sehpaya tırmanmaya çalışırken sehpa, televizyonla birlikte üzerine düşmüş. Hastanın çekilen görüntülemelerinde kafasında üç yerde, boynunda da bir yerde kırık var. Sol gözünün altında şişliği var. Beyin kanaması yok. Hayati tehlikesi halen mevcut. Ciddi bir kanama olmazsa, hastamız hayati tehlikeyi atlatabilir" diye konuştu.

"KAZADAN ÇOK İHMALE GİRİYOR"

Demirbağ, daha önce üzerlerine televizyon düşmesi sonucu birçok çocuğun hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Ailelerin 1-3 yaş arası çocukları varsa, evlerinde tüplü televizyon bulundurmamaları en sağlıklısı. Böyle bir imkanları yoksa da, bu televizyonları iyice sabitlemeleri gerekiyor. Çünkü çocuğu 24 saat gözetleyemezler, illa ki bir şekilde kaçış yolu bulabilir. Bu noktada da ailelerin tedbir almaları gerekiyor. Çünkü bu artık kazadan çok ihmale giriyor" diye konuştu.

Çocuğunun başında iyileşmesini bekleyen ve gözyaşı döken anne Melahat S. ise, bir an önce çocuğunun iyileşmesini beklediğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız