SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Usülsüz Kredi Operasyonu

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:31:29
Usülsüz Kredi Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Sakarya’da özel bir bankaya düzenlenen usulsüz kredi operasyonunda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 3’ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Adapazarı ilçesinde faaliyet gösteren özel bir bankanın müdür, müdür yardımcısı, operasyon şefi ve çalışanlarını da kapsayan operasyon yaptı. 2 yıldır yapılan teknik takip sonucu “Bankacılık Kanununa muhalefet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, yağma, tefecilik, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, kasten yangın çıkarma” suçlarından D.B. (50), E.A.(42), M.D.(42), H.E.(35), H.Ö.(38), S.G.(31), M.K.(33), M.T.(34), Y. A.(37), H.A.(31) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 4 kişi serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 7 kişiden D.B., E.A. ve Y.A. tutuklanırken, M.D., H.E., H.Ö., M.K. adli kontrol cezası ile serbest bırakıldı.

KREDİ İSTEYENLERİ TEFECİLERE YÖNLENDİRDİLER

Özel bankanın müdür, müdür yardımcısı, operasyon şefi ve çalışanlarını da kapsayan soruşturmada banka müşterilerinin haberi ve izni olmadan hesaplarındaki paranın tefe ve komisyon karşılığı kredi kullanması uygun olmayan şahıslara verildiği ortaya çıktı. Kredi kullanması uygun olmayan birçok kişiye sahte belgelerle kredi kullandıran şüpheliler, kurdukları ‘Finans Danışmanlığı’ şirketi üzerinden para karşılığı sahte evrak, maaş bordroları ve belgeler hazırlatılarak usulsüz kredi kullandırdı. Kredi isteyen şahısları tefecilere yönlendiren şüpheliler, bu yolla hem komisyon aldıkları hem de şahısları yüklü miktarlarda borçlandırdıkları anlaşıldı. Borcunu ödemeyen müşteki şahısları silah ve tehdit yoluyla korkutan şüpheliler, banka üzerinden sahte belgelerle çekilen araç kredisi ile alınan bir aracı kredi ödemesindeki zorluklar nedeniyle çektirildiği bir otoparkta kundaklayarak banka borcunun kasko şirketine ödettirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız