SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Usulsüzlük Yok'' İddiası!..

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Yunus Kılıç, Malatya'da Karasu İçmesuyu Projesi ihalesinde usulsüzlük olduğu iddialarının doğru olmadığını öne sürdü. İGM Başkanının iddiaları yanıtladığı ihaleyle ilgili AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, "başka şeyler" söylemiş, bazı müteahhitlerin devre dışı bırakıldığı, işin yarı fiyatına da yapılabileceği yolunda kendisine bilgi verilmesi üzerine, AKP il başkanı ve Valiyle görüşmelerin ardından ihaleyi iptal ettirdiğini bildirmişti.

İGM ÜYESİNİN AÇIKLAMALARI..
İl Genel Meclis Üyesi Yunus Kılıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde düzenlediği basın toplantısında Yazıhan İlçesi'ndeki Karasu İçmesuyu Projesi'ni ilçenin 15 yıldan beri hayalini kurduğu önemli bir proje olduğunu ve bu projenin 3 belde, 16 köy ve 20 mezranın içme suyu sorununu tamamen çözeceğini ifade etti.

İhaleyle ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirten Kılıç, "Karasu ihalesinin keşif bedeli 6.5 milyon YTL'dir. İlk ihale yüzde 46 kırımla 3 milyon 400 bin YTL'ye verildi. Ancak ihaleyi alan firmanın 6.5 milyon YTL'lik bir projeyi yapabilecek yeterlilik belgesi olmadığı için ihale iptal edildi. İhaleye 6 firma girmişti. Bunların arasında sadece bir firmanın yeterlilik belgesi vardı. O firmada kırım yapmadı. Bizde ihale komisyonu olarak ikinci ihalede yeterlilik belgesi şartını kaldırdık ve ihale bu kez yüzde 51 oranındaki kırımla 3 milyon 100 bin YTL'ye yine aynı firmaya verildi. Şimdi bunun neresinde usulsüzlük var?" dedi.

İhaleyle ilgili iddiaları kamuoyuna açıklayan DYP İl Başkanı Mehmet Özden'i "yaygaracı" olarak nitelendirip, kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini belirten Kılıç, "İhale tutanağında Yazıhan Belediye başkanı ile 3 belde ve aynı zamanda DYP İlçe Başkanı'nın da gözlemci olarak imzası var. DYP il Başkanı Özden'in ANAP İl Başkanı iken Yazıhan'da yaptırdığı villasına da bu projeyle su vereceğiz" şeklinde konuştu.

BAYRAM ZİYARETİNDE..
DYP İl Başkanı Mehmet Özden'in da daha önce gündeme getirdiği bu konu, AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt'un DYP'ye bayram ziyareti sırasında basın mensupları tarafından sorulmuştu.

AKP milletvekili Başkurt, 6.5 trilyona (6.5 milyon YTL) ihaleye çıkarılan projede bazı müteahhitlerin devre dışı bırakıldığı, işin "yarı fiyatına da yapılabileceği" bilgisinin kendisine ulaşması üzerine, İl Başkanını aradığını, onun da Valiyle görüştüğünü, bu girişimlerin ardından ihalenin iptal edildiğini ve yeniden yapıldığını, bu kez 3 trilyona ihalenin gerçekleştirildiğini söylemişti.

Başkurt, "İkinci ihaleye çok sayıda başvuru olmuş. İkinci ihalenin aynı kişiye verildiğini dün buraya geldiğimde öğrendim. Ben ihale konularına karışan biri değilim. Müteahhitlikle de ilgim yok. Ama müdahale ettik, fiyat yarı yarıya düştü. Düşüşe sebep olan da benim. E ne yapalım aynı kişi aldıysa." diye konuşmuştu.

Konuya müdahale eden DYP İl Başkanı Özden ise, ihalenin keşfini hazırlayanlardan hesap sorulması gerektiğini bildirmişti. 6.5 trilyon lira keşif konulan bir ihalenin, 5 trilyondan aşağıya olmaması gerektiğini, en son ihale bedeli ile ilk ihale bedeli arasındaki fark nedeniyle, projeyi hazırlayanlardan "bu farkın nereden kaynaklandığı"na dair hesap sorulması taraftarı olduğunu belirten Özden, bu sorulara yanıt beklediklerini kaydetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız