SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Usulüne Uygun.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, gönderilen yardımların amacına ulaşıp ulaşmadığını denetlemek için gittiği Belarus’tan döndü. 

T.C. Belarus Büyükelçiliği Koordinatör Din Görevlisinin daveti üzerine, kardeş şehir projesi kapsamında Belarus'un Minsk şehrinde inşaatı devam eden Minsk Camii ve Kültür Merkezi ile diğer şehirlerde bulunan bazı cami ve mescitleri yerinde görmek, Malatya halkının ve Malatya il ve ilçelerindeki din görevlilerinin gönderdikleri yardımların amacına ve usulüne uygun harcanıp harcanmadığını denetlemek amacıyla gittiği Belarus gezisinden dönen İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, programın son derece verimli geçtiğini bildirdi.

Müftü Gül, "Türkiye Diyanet Vakfı İnşaat ve Emlak Müdürü Mehmet Yıldırım'la birlikte inşaat mahallinde ve Minsk Müftülüğünün sunmuş olduğu harcama belgeleri üzerinde yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde 2009 ve 2011 yıllarında gönderdiğimiz 200.000 ABD dolarından 100.000 ABD dolarının amacına ve usulüne uygun harcandığını tespit ettik. Geri kalan 100 000 ABD dolarlık ikinci bölümünün de T.C. Minsk Büyükelçiliği yardım hesabından Mink Müftülüğü yardım hesabına aktarılarak bir an önce hazır haldeki kubbenin yerine konularak çatının kapatılması ve izolasyonun, ısıtma vb. işlerin yapılması gerektiğini ve bu gidişle inşaatın tamamlanabilmesi için daha çok para ve uzun zamana ihtiyaç var" diye konuştu. Gül ayrıca, caminin kapı ve doğramaları için 50-55 bin ABD doları veren Türk işadamı Sudi Özkan’a çatının kapatılması, sıva gibi bazı işlerine katkı sağlayacağını söyleyen Emsaş’ın sahiplerine ve yetkililerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız