SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Utanılacak İcraatımız Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:48:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Çığrık, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Arif Tutal ile beraber Çukurdere Mahallesi’nde toplantı yaptı.

Toplantıya Çukurdere Mahalle yönetimi ve mahalle sakinleri katılarak sorunlarını ve taleplerini ilettiler. 

İl Başkanı Av. Tüfenkci, konuşmasında çözüm sürecine değinerek muhalefetin tutumunu eleştirdi ve şöyle dedi: 

‘’AK Parti 11 yıldır her seçimden büyük zaferlerle çıkıyor ve 11 yıldır iktidar. Bu başarının en önemli ayaklarından birisinin mahalle yönetimleri olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan mahalle yönetimlerine büyük önem düşmektedir. 

AK Parti 2001 kuruldu ve bir sene sonra iktidara geldi. O günden beri biz hangi mahalleye, hangi ilçeye, hangi ile gitsek toplumun her kesimi ile muhabbet edebilir, elini sıkabilir bir konumda olduk ve bu güne kadar utanılacak hiçbir icraatta bulunmadık.

Türkiye’nin artık kabuk değiştirmesi, yeni bir döneme girmesi gerektiğine inanan ve bu yolda gayretlerini gösteren bir iktidarız. Türkiye’nin dünyanın ilk on ekonomisinden biri olması için, bölgesinde güçlü, istikrarlı bir ülke olması için yeni bir dönem ve yeni bir yönetim anlayışına sahip olmamız gerekiyor. 1930’lardan 40’lardan kalma köhnemiş bir yönetim anlayışı ile bugünün dünyasında var olabilmek mümkün değildir. 

Bakın, bugün çözüm noktasında gerçekten de AK Parti çok büyük bir risk aldı. Niye? Sen iktidarsın, bütün anketler yüzde ellinin üzerinde oy alacağını gösteriyor. Hiçbir şey yapmadan 30 senedir nasıl idare edildiyse bundan sonra da o şekilde idare edilebilirdi. Ama Başbakanımız ne dedi? Baldıran zehiri de içsek bu sorunun çözülmesi gerekir. Artık anaların gözyaşlarının dinmesi gerekir. 

Bizden önceki iktidarlarda Abdullah Öcalan ile bir şekilde görüşüyorlardı. Ancak bu güne kadar hiç kimse siyasi bir risk alıp belli bir plan ve proje dahilinde çözme girişiminde bulunmadı. Bizler bu güne kadar insanların kimlik haklarının verilmesi gerektiğini her zaman ifade ettik. Kürtçe şarkıysa söylenmeli, yayınsa yapılmalı. Bunda hiçbir sakınca yok. Ancak biz hiçbir zaman da  tek vatan, tek bayrak, tek dil çizgisinden de ödün vermeyiz. 

Bize, ne karşılığında barış yapıyorsunuz? diyenlere de seslenmek istiyorum. Biz hiçbir pazarlığa girmeden, hiçbir değerimizden ödün vermeden bunu sağlıyoruz. Yeni bir Anayasa, bu Anayasada eşit vatandaşlık ki bunu her zaman savunduk ve söyledik. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır. 

Muhalefet, bu çözüm sürecinden son derece rahatsız oluyor. Bunun için de milletin kafasını karıştırmaktan, her türlü yalanı söylemekten, iftira atmaktan da çekinmiyorlar. Ama Allah’a hamdolsun son yapılan anketlerde çözüm sürecine desteğin yüzde seksenlerde olduğunu görüyoruz. Bu çözüm süreci başlayalı yaklaşık beş ay oldu ve bu süre zarfında bir tek evladımızı dahi şehit vermedik. Bölgedeki vatandaşımız geleceğe daha bir umutlu bakar oldu. Bundan niye rahatsızlar anlamak mümkün değil" 

Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ise konuşmasında ‘AK Parti sıradan bir parti değil. Büyük hedefleri ve idealleri olan bir parti. Büyük hedefleri ve idealleri olan bir partinin organize bir şekilde hareket ederek üyeleri arasında kaynaşmayı ve istişare etmeyi sağlaması gerekir. Bunu da her hafta birkaç mahalleyi ve köyü gezerek mahalle başkanlarımız ve yönetimi ile istişarede bulunuyoruz’ ifadelerini kullandı. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız